ΣΠΟΡ

Γκολ από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο τουρνουά αθλητικών αξιών - Πανηγυρικό κλείσιμο της σεζόν

Γκολ από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο τουρνουά αθλητικών αξιών - Πανηγυρικό κλείσιμο της σεζόν

Με ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι αξίες του αθλητισμού και η ομαδικότητα, ολοκληρώθηκε η εφετινή αγωνιστική περίοδος για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν τέσσερις ομάδες με παιδιά από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Αττικής και της Αχαΐας, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, καθώς και οι ομάδες Κ12 της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Τάσος Μητρόπουλος, Θωμάς Μαύρος, Γιάννης Καλιτζάκης, Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Νίκος Κωστένογλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Ταράσης και Μιχάλης Παυλής, οι οποίοι ανέλαβαν το ρόλο των προπονητών και οδήγησαν και τις έξι ομάδες σε μια συλλογική νίκη.

Οι αγώνες του τουρνουά διεξήχθησαν χωρίς σκορ και βαθμολογία, ακολουθώντας τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι, της αφοσίωσης και του σεβασμού. Στο περιθώριο των αγώνων έγινε επίδειξη του παραολυμπιακού αθλήματος του ποδοσφαίρου τυφλών από τον ομοσπονδιακό προπονητή Παναγιώτη Στεφανίδη και τον συντονιστή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκη Κωστάρη.

Δείτε το βίντεο:

38.000 παιδιά μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2015, υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει συνολικά 38.000 παιδιά και 2.000 προπονητές από 191 ακαδημίες ποδοσφαίρου 49 νομών. Στις δράσεις του προγράμματος έχουν πάρει μέρος, επίσης, 55.000 γονείς/κηδεμόνες.

Τα παιδιά των αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 5.000 ώρες επιστημονικών δράσεων και έχουν διανεμηθεί 25.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες, 135 σετ προπόνησης και 7.000 διακριτικά.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί 38 μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και γονέων/κηδεμόνων.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ