ΣΠΟΡ

BBC για Αντετοκούνμπο: «Ξαναφτιάχνει την Ελλάδα»

BBC για Αντετοκούνμπο: «Ξαναφτιάχνει την Ελλάδα»
ΑP PHOTO

Το BBC με ένα μεγάλο αφιέρωμά του αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκουνμπο για την πορεία του από τα Σεπόλια στην κορυφή του ΝΒΑ.

«Όταν ήταν έφηβος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αυτό το γήπεδο μπάσκετ της Αθήνας, έπρεπε να περιμένει τον αδερφό του, Θανάση, να βγει από το παιχνίδι για να φορέσει τα αθλητικά του ώστε να μπει εκείνος να παίξει. Σήμερα, υπάρχουν αθλητικά παπούτσια με την υπογραφή του» αναφέρει ο αρθρογράφος του BBC, με τον ίδιο τον άσο των Μπακς να προσθέτει: «Ήμουν πολύ καλός στις πωλήσεις. Τα αδέρφια μου μπορούν να σας πουν».

Στο BBC μίλησε και ο κυνηγός ταλέντων, Σπύρος Βελλινιάτης, ο οποίος ανακάλυψε τους Αντετοκούνμπο στις συνοικίες της Αθήνας, αλλάζοντας τη ζωή τους. Ο Σπύρος Βελλινιάτης ανέφερε σχετικά: «Δεν ήταν μόνο ότι είδα έναν άνθρωπο με προσήλωση, αλλά και έναν χαρακτήρα με πάθος για τη νίκη. Αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα δεις το ταλέντο σε ένα άτομο χωρίς την μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια ή την μπάλα μπάσκετ στα χέρια».

Ο Γιάννης άρχισε να παίζει μπάσκετ στον Φιλαθλητικό μαζί με τον αδερφό του Θανάση. Ο ίδιος θυμάται: «Ήμουν 15 χρονών, ήμασταν στην καλοκαιρινή πρακτική μας και ο Θανάσης ήταν το αστέρι της ομάδας τότε. Καθώς πήγαινε μια βόλτα, χτύπησα την μπάλα από το χέρι του, την πήρα, με κυνήγησε και τον απώθησα χωρίς να μου την πάρει τελικά. Όταν ήρθα σπίτι, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πω στον πατέρα μου τι συνέβη. Συνειδητοποίησα ότι αν μπορώ να το κάνω αυτό στο μεγαλύτερο αδελφό μου - τον άνθρωπο που ξέρει καλύτερα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μου - μπορώ να το κάνω σε οποιονδήποτε».

Τέλος, το BBC αναφέρεται στις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα με το συντάκτη του άρθρου να τονίζει ότι αν η Ελλάδα διαμόρφωσε τον Γιάννη, εκείνος την «ξαναφτιάχνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ