ΣΠΟΡ

Στον «αέρα» η Super League λόγω τηλεοπτικών

Στον «αέρα» η Super League λόγω τηλεοπτικών
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ανάστατες είναι οι ΠΑΕ της Super League που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, μετά τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να μην κρατήσει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Συμφωνία με την ΕΡΤ και για τη νέα χρονιά έχουν οι ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία, ενώ έχουν «παγώσει» οι συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Εάν η ΕΡΤ ακυρώσει τις συμφωνίες, τότε έξι ομάδες θα μείνουν άστεγες και θα πρέπει να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Προς το παρόν, η COSMOTE TV δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον να αποκτήσει τα δικαιώματα των ομάδων αυτών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν η Nova έχει τη δυνατότητα ή τη θέληση να καλύψει τα συμβόλαια που είχαν οι συγκεκριμένες ΠΑΕ με την ΕΡΤ.

Οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν επίσημη ενημέρωση. Εξάλλου, πέρυσι η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα επτά ΠΑΕ, με παρέμβαση της τότε κυβέρνησης, για να μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Πάντως, ενδεικτική των προθέσεών τους είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ξάνθης, Άρη Πιαλόγλου, στη «Live Sport».

«Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με την κρατική τηλεόραση και σε περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει να το σπάσει θα πρέπει να έχει υπόψη της πως υπάρχουν ρήτρες που θα πρέπει να πληρωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ