ΣΠΟΡ

Τιμητική πλακέτα στον Ντέιβιντ Μπλατ απένειμε ο Βασίλης Κικίλιας

Τιμητική πλακέτα στον Ντέιβιντ Μπλατ απένειμε ο Βασίλης Κικίλιας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Τιμητική πλακέτα στον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση «PPMS», απένειμε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με τον κ. Μπλατ για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει, όπως είπε ο υπουργός, «για το μεγαλείο και τη γενναιοδωρία ψυχής που είχε να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το θέμα της υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας και ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν παρόμοια προβλήματα, δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο. Γι' αυτό το λόγο τον ευχαριστούμε, είμαστε πολύ περήφανοι και ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα στην Ελλάδα για πολλούς νέους ανθρώπους και πιο μεγάλους σε ηλικία, στον χώρο του αθλητισμού και εκτός του χώρου του αθλητισμού».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «ο κόουτς Μπλατ είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας και προπονητής για πολλά χρόνια, στο NBA, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στην ομάδα του Ολυμπιακού».

Από την πλευρά του ο κ. Μπλατ δήλωσε: «Θεωρώ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια και μεγάλη τιμή που έρχομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού για να συμβάλω και να ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ανθρώπους οπουδήποτε που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με μένα. Αισθάνομαι την ευθύνη και την υποχρέωση να απευθύνω ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα που δίνει κίνητρο σε όλους τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να επισημάνω ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουν επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους, κάτι που είναι απαραίτητο για όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ