ΣΠΟΡ

Τραμπζονσπόρ-ΑΕΚ 0-2: Έπεσε μαχόμενη

Τραμπζονσπόρ-ΑΕΚ 0-2: Έπεσε μαχόμενη
Intime.gr

Η ΑΕΚ πλήρωσε την ήττα του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ με 3-1 και πάρα τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Τραμπζονσπόρ δεν μπόρεσε να πάρει τη πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. 

Στο 24΄ ο Ολιβέιρα πίεσε τον Ιβανίλντο αναγκάζοντάς τον να κάνει μεγάλο λάθος, ο Λιβάγια το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ομπι Μίκελ ανέτρεψε τον Ολιβέιρα στα όρια της περιοχής, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Πέτρος Μάνταλος έγραψε το 0-2 με τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου.

Η ΑΕΚ είχε πετύχει ήδη το στόχο της, που ήταν να ανοίξει ξανά το παιχνίδι της πρόκρισης σε ένα καλό -χρονικά- σημείο. Είχε μπροστά της μία ολόκληρη ώρα να ολοκληρώσει τον θρίαμβο και το «άγγιξε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λιβάγια έβγαλε φοβερή κάθετη στον Ολιβέιρα, πρόλαβε να αποκρούσει ο Τσακίρ και στη συνέχεια να διώξει ο Νόβακ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, που με σύστημα 5-3-2 και τρεις «βράχους» στο κέντρο της άμυνας (Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου) βραχυκύκλωσε την Τραμπζονσπόρ. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν πάθος, εγωισμό, πίστη όπως είχε ζητήσει και ο προπονητής τους.

Απέναντι στην πολύ σπουδαία ΑΕΚ του Κωστένογλου, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν αποσβολωμένοι. Τεράστιες οι ευθύνες του προπονητή, Ουνάλ Καραμάν, ο οποίος από τη μία προειδοποιούσε τους παίκτες του για τους κινδύνους, από την άλλη προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ. Σαφής υποτίμηση του αντιπάλου και φάνηκε από τη... σπουδή του να αποσύρει τον (εξαφανισμένο) Τζον Ομπι Μίκελ αμέσως μετά το 0-2. Οι Τούρκοι έχασαν πριν από το ημίχρονο και τον ηγέτη τους, Ομούρ Αμπντουλκαντίρ λόγω τραυματισμού και πλέον η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα ανοιχτή.

Με τη συμπαράσταση του κόσμου τους στο γεμάτο από 40.000 φιλάθλους «Σενόλ Γκιουνές», οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο απειλητικά στο β΄ ημίχρονο και στο 54΄ είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Νουακαέμε. Στο 73΄ ο Μπάρκας πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Παρμάκ, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Στο 80΄ ξανά ο Μπάρκας σταμάτησε τον Νουακαέμε και στην αμέσως επόμενη φάση (81΄) ο Λόπες έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σέρλοτ. Η ΑΕΚ δεν άντεξε, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ελντερ Λόπες στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Κάμπι, Ιβανίλντο, Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομπι Μίκελ (36΄ Σέρλοτ), Ομούρ (44΄ Σάρι, 83΄ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88΄ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58΄ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ