ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας - Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Μουντομπάσκετ 2019: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας -  Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα
EPA/COSTFOTO CHINA OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ώρα… πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019. Η «γαλανόλευκη» μετά το σαρωτικό 85-60 της πρεμιέρας κόντρα στο Μαυροβούνιο, είναι έτοιμη να κάνει δυο τις νίκες της και να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στη Β’ φάση της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι απόλυτα έτοιμο για τη «μάχη» (15:00 Live Onsports.gr) με τους «βετεράνους» NBAers, Βαρεζάο και Μπαρμπόσα, της Βραζιλίας με τον Έλληνα τεχνικό να μιλά και για την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας έτσι ώστε να έρθει μια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μεταξύ άλλων είπε πως «Έχουμε το πόδι στο φρένο, γιατί έτσι πρέπει. Οι ομάδες που παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο, μας βολεύουν. Θέλουμε τέτοιες ομάδες. Αν είμαστε σωστοί στην άμυνα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ανοιχτό γήπεδο. Πρέπει να ελέγξουμε το τρίποντο και να βελτιώσουμε ένα 10% την συνολική απόδοση. Να μπορούμε να έχουμε καλύτερη ισορροπία. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε, τόσο καλύτερα θα τα πάμε στο τουρνουά».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υποστήριξε ότι κλειδί θα είναι η άμυνα σε όλη τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ για την εθνική ομάδα. «Κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρέπει σε κάθε ματς να κερδίζουμε. Τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα και εκεί πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, το δείχνουμε στην προπόνηση και στα αποδυτήρια κι αυτό μετράει. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι παρελθοντικά, μόνο το παρόν και τι κάνεις τώρα. Η άμυνα είναι ένα μεγάλο κλειδί για εμάς. Κάθε βράδυ είναι διαφορετικό όμως», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Στο παρελθόν, Ελλάδα και Βραζιλία έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ. Οι νίκες είναι μοιρασμένες (2-2) και η Ελλάδα θέλει να πάρει… κεφάλι στην άτυπη κόντρα. Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες, στις 9 Ιουλίου 1986, η Βραζιλία νίκησε 115-95 ενώ τη δεύτερη φορά στις 14 Αυγούστου 1990, η Ελλάδα πήρε ρεβάνς επικρατώντας 103-88. Πέντε ημέρες αργότερα, όμως, οι «καριόκας» νίκησαν 97-94 και πήραν την πέμπτη θέση στα γήπεδα της Αργεντινής. Το τελευταίο ραντεβού, ήταν αυτό που έγινε στις 23 Αυγούστου 2006 στη Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας, με τη «γαλανόλευκη» σε ένα αξέχαστο βράδυ να επικρατεί 91-80 στην ξέφρενη πορεία προς τον τελικό και το ασημένιο μετάλλιο που σημαδεύτηκε από τη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό.

Το μεσημέρι της Τρίτης (03/09), λοιπόν, η Ελλάδα καλείται να κερδίσει για τρίτη φορά τη Βραζιλία, στο πέμπτο ραντεβού των δυο σε Μουντομπάσκετ. Με αυτόν τον τρόπο θα «καθαρίσει» την πρόκριση και θα έχει και το 2-0 υπέρ της στον όμιλο, το οποίο θα μπορεί κάλλιστα να γίνει 3-0 στο τελευταίο ματς κόντρα στη Νέα Ζηλανδία για να «μεταφερθεί» στη Β’ φάση όπου πλέον αρχίζουν να έχουν πολλή μεγαλύτερη σημασία όλα τα παιχνίδια, στον δρόμο προς τα νοκ-άουτ. Ο αγώνας Βραζιλία – Ελλάδα θα αρχίσει στις 15:00 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Sports HD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ