ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Επικράτησε της Τουρκίας η Τσεχία και περιμένει την Εθνική Ελλάδας στους «16»

Μουντομπάσκετ 2019: Επικράτησε της Τουρκίας η Τσεχία και περιμένει την Εθνική Ελλάδας στους «16»

Ιστορία έγραψε η Τσεχία στο Μουντομπάσκετ 2019, που με τη νίκη της επί της Τουρκίας (76-91) προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους «16» του θεσμού.

Το συγκρότημα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ αιφνιδίασε τους παίκτες του Σαρίτσα, έχοντας από την αρχή της αναμέτρησης το προβάδισμα, ενώ στο β’ ημίχρονο παρά την προσπάθεια των Τούρκων, διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας στον τελικό θρίαμβο.

Έτσι, η Τσεχία περνάει στην επόμενη φάση μαζί με τις ΗΠΑ από τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης και περιμένει πλέον την Εθνική μας (εάν προκριθεί με νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας) και τη Βραζιλία στους «16».

Οι Τσέχοι από το τζάμπολ κιόλας έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν σε μια ιστορική νίκη και να γράψουν «χρυσή» σελίδα για το μπάσκετ της χώρας τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (41 έναντι 26 των Τούρκων), ενώ με ομαδικό πνεύμα (26 ασίστ) και άρτια τακτική προσέγγιση, εξουδετέρωσαν κάθε ατού της ομάδας του Σαρίτσα.

Αν ο Σατοράνσκι είναι ο απόλυτος ηγέτης και μαέστρος της ομάδας (11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), τη διαφορά στο σημερινό παιχνίδι την έκανε ο Όντρει Μπάλβιν. Ο σέντερ της Γκραν Κανάρια αντικαθιστά επάξια τον Γιαν Βέσελι και στο κρισιμότερο παιχνίδι μέχρι σήμερα ήταν απολαυστικός με 17 πόντους (8/9 σουτ) και 11 ριμπάουντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ