ΣΠΟΡ

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Ναβάρο μετά από μεγάλη μάχη στο Αυστραλιανό OPEN

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Ναβάρο μετά από μεγάλη μάχη στο Αυστραλιανό OPEN
Reuters / Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY

Καταπληκτική εμφάνιση από την Μαρία Σάκκαρη στον β γύρο του OPEN της Αυστραλίας καθώς αποκλείστηκε μετά από μεγάλη μάχη με το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης Ισπανίδα Ναβάρο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποδείχθηκε «πολύ σκληρή για να πεθάνει» καθώς έχασε με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 2-6). Η παρουσία της στο πρώτο σετ ήταν καταπληκτική καθώς υποχρέωσε την αντίπαλο της σε ήττα μετά από 71 λεπτά στο τάι-μπρέικ.

Λογικά στην συνέχεια η πιο έμπειρη Ισπανίδα Ναβάρο εκμεταλλεύτηκε και την κούραση της Μαρίας, κερδίζοντας με το ίδιο σκορ τα δύο επόμενα σετ και το ματς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως απέδειξε με την εμφάνισή της, ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της και είναι ικανή να ξεπεράσει την μητέρα της. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Λένας Δανιηλίδου, που έφτασε το 2003 στο νούμερο 14.

«Είναι μεγάλη μαχήτρια και καλή αθλήτρια. Με ανάγκασε να τρέξω πολύ και να ξεπεράσω την νευρικότητα που είχα στο πρώτο σετ», δήλωσε αμέσως μετά το ματς η Ναβάρο για την Μαρία και τη νίκη της.

Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Σάκκαρη αγωνιζόταν για πολλές εβδομάδες σε Futures των 10.000 δολαρίων. Μόλις μερικούς μήνες πριν έδωσε τους πρώτους αγώνες της σε Grand Slam διοργάνωση, στη Νέα Υόρκη και το US OPEN.

Και σήμερα βρέθηκε να αγωνίζεται μπροστά σε μερικές χιλιάδες θεατές, στην Margaret Court Arena της Μελβούρνης, απέναντι στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. Αναγκάζοντας την αντίπαλο της να δώσει έναν αγώνα για περισσότερο από 2 ώρες ώστε να πάρει την λογική πρόκριση.

(τα στιγμιότυπα από τον συναρπαστικό αγώνα στο 2.40 της σύνοψης της 3ης ημέρας του τουρνουά)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ