ΣΠΟΡ

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-78: «Αυτοκτονία» και ήττα στη Γαλλία

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-78: «Αυτοκτονία» και ήττα στη Γαλλία

Μπορεί να είχε στο «χέρι» του το ματς με την Βιλερμπάν όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελικά ηττήθηκε 79-78 από την γαλλική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε με τον Φριντέτ να δείχνει ορεξάτος και να πετυχαίνει τους πρώτους πέντε σερί πόντους του, ωστόσο, οι Γάλλοι γρήγορα βρήκαν το… φάρμακο και επιστράτευσαν την αθλητικότητά τους.

Τα λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» σε συνδυασμό με την κυριαρχία της Βιλερμπάν στο ριμπάουντ, δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Πεδουλάκη να ξεφύγει και να βάλει τους δικούς της κανόνες στο παρκέ.

Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η κακή συγκομιδή των «πράσινων» από τη γραμμή των βολών όπου είχαν 10/22 στο πρώτο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά τα πρώτα 20 λεπτά του ματς ήταν στο +6 (40-46) και έδειχνε πως αν περιόριζε τα λάθη και έπαιρνε τον έλεγχο στην… εναέρια κυκλοφορία δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει το ματς.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε… αποφασισμένος να τελειώσει τη δουλειά. Με τον Τόμας να σκοράρει με όλους τους τρόπους και τον Καλάθη να καθοδηγεί την ομάδα, το «τριφύλλι» έδειξε πως θα καταφέρει να «καθαρίσει» το ματς πολύ πριν το τέλος.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, το «τριφύλλι» εισήλθε με +13 στο παρκέ (63-50) κι εκεί… κατέβασε διακόπτες. Με συνεχόμενα λάθη, κακές επιλογές και μόνο τον Τόμας να κρατάει… όρθια την ομάδα, οι «πράσινοι» έχασαν 29-15 το δεκάλεπτο και μαζί και το ματς.

Η Βιλερμπάν στις έξι τελευταίες κατοχές της σκόραρε με όλους τους τρόπους, γκολ-φάουλ, τρίποντα, βολές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβαζε δύσκολα καλάθι.

Κάπως έτσι το παιχνίδι έφτασε στην… κόψη του ξυραφιού. Ο Τζόρνταν Τέιλορ με 1/2 βολές έκανε το 79-78 στα 14’’ πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει την ευκαιρία να πάρει το ματς στην τελευταία επίθεση.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση, οι παίκτες του όμως «κόλλησαν» στο παρκέ με τον Καλάθη να αναλαμβάνει να πάει μέχρι μέσα και να προσπαθεί με ανάποδο λέι-απ να δώσει τη νίκη.

Η μπάλα βρήκε σίδερο και τον ματς τελείωσε με ήττα για τους «πράσινους».

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-46, 50-63, 79-78

ΔΗΜΟΦΙΛΗ