ΣΠΟΡ

Ο Ένες Καντέρ τα βάζει ξανά με τον Ερντογάν: Η ελευθερία έρχεται με κόστος

Ο Ένες Καντέρ τα βάζει ξανά με τον Ερντογάν: Η ελευθερία έρχεται με κόστος
AP Photo/Michael Dwyer

Ο Τούρκος διεθνής μπασκετμπολίστας Ένες Καντέρ για ακόμη μια φορά τα «βάζει» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία.

Ο σταρ των Boston Celtics επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο πολλάκις έχει χαρακτηρίσει «δικτάτορα», γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

«-Δεν έχω δει και δεν έχω μιλήσει στην οικογένειά μου για 5 χρόνια

- Μπήκε φυλακή ο πατέρας μου

- Οι συγγενείς μου δεν βρίσκουν δουλειά

- Μου ακύρωσαν το διαβατήριο

- Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψής μου

- Η οικογένειά μου δε μπορεί να φύγει από την χώρα

- Δέχομαι απειλές για την ζωή μου κάθε μέρα

- Μου έχουν επιτεθεί και με έχουν παρενοχλήσει

- Προσπάθησαν να με απαγάγουν στην Ινδονησία

Η ελευθερία έρχεται με κόστος».

Σημειώνεται πως ο Καντέρ κατηγορήθηκε από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», λόγω των συχνών επαφών του με τον Γκιουλέν, ενώ είχε ζητηθεί και η έδοσή του στην Τουρκία.

Το 2016 η οικογένειά του τον αποκλήρωσε δημοσίως για τις πολιτικές του απόψεις. Τον Μάιο του 2017, όταν έπαιζε κατά των Oklahoma City Thunder, τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας γιατί η Τουρκία είχε ακυρώσει το διαβατήριό του. Σε ανάρτησή του στα social media είχε εκφράσει την πεποίθησή του που υφίστατο δίωξη για τις πολιτικές του ιδέες και την κριτική του στον Ερντογάν.

Έναν μήνα μετά το περιστατικό, ο πατέρας του Καντέρ, Μεχμέτ, καθηγητής Πανεπιστημίου, συνελήφθη λόγω των απόψεων του αθλητή.

Ο 26χρονος ανά περιόδους, μάλιστα, είχε σταματήσει να επικοινωνεί με την οικογένειά του φοβούμενος ότι τους βάζει σε κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ