ΣΠΟΡ

Χίμκι - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 103-86: Έπεσε «μαχόμενος» στην Μόσχα

Χίμκι - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 103-86: Έπεσε «μαχόμενος» στην Μόσχα
INTIME

Η κάκιστη άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών ακύρωσαν την εξαιρετική βραδιά του στην επίθεση, αδυνατώντας να αποδράσει με το «διπλό» (103-86) από τη Μόσχα για την Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο παρκέ «διαβασμένος» και με πλάνο: Να ακουμπήσει τη μπάλα στον Βουγιούκα για να «φθείρει» τον Μπούκερ και παράλληλα να βρει σκορ και δημιουργία.

Αυτό προοδευτικά λειτούργησε, αφού ο Αμερικανός σέντερ έφτασε γρήγορα στα τρία φάουλ και αυτό ήταν «κέρδος» για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η Χίμκι βέβαια είχε τρομερή ευστοχία από το τρίποντο, κάτι που ήξερε ο Πεδουλάκης και οι «πράσινοι». Ωστόσο, το «τριφύλλι» φρόντισε να τη… χτυπήσει με τα ίδια της τα όπλα. Με τους Ουάιλι και Παπαπέτρου να μετουσιώνουν σε πόντους τις δημιουργίες του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρέθηκε να προηγείται 29-25 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έγινε απολαυστικός στην επίθεση. Βρήκε λύσεις από την περιφέρεια αλλά και από τις δημιουργίες του Καλάθη. Οι «πράσινοι» ωστόσο πέρα από τη Χίμκι είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διαιτητική τριάδα, με τον Λαμόνικα να είναι το… πρώτο βιολί. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που οι «πράσινοι» τελείωσαν τις φάσεις χαμηλά, υπήρχε και φάουλ που δεν καταλογίστηκε ενώ παράλληλα στην απέναντι πλευρά έδιναν… φάουλ και με το φύσημα του αέρα.

Αυτά βέβαια έμοιαζαν με… πταίσμα μπροστά στην... αλήτικη απόφαση στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν στο +5 (55-50) και σχεδίασε μια εξαιρετική τελευταία επίθεση στον αμαρκάριστο Καλάθη που ευστόχησε για τρεις, ωστόσο, ο Λαμόνικα… ανακάλυψε παράβαση τριών δευτερολέπτων, με τη μπάλα να… ταξιδεύει στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίδοση των 55 πόντων σε ένα ημίχρονο, ήταν η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Η καλύτερή του ήταν οι 64 που πέτυχε το «τριφύλλι» το 2007 κόντρα στη Ροάν στη Γαλλία.

Η Χίμκι ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας ένα επί μέρους 12-2 που την έφερε στο 62-59, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όμως και πάλι να βρίσκει τις λύσεις με τους Τόμας, Φριντέτ και Καλάθη να «χτυπούν» τις αδυναμίες των Ρώσων.

Στο 69-68, βέβαια, ανέλαβαν δράση και πάλι ο Λαμόνικα με την παρέα του. Αρχικά μη καταλογίζοντας τρία συνεχόμενα φάουλ πάνω στους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και στη συνέχεια δίνοντας τεχνική ποινή στον Αργύρη Πεδουλάκη από την… άλλη άκρη του παρκέ!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 72-70 αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν άφηνε τη Χίμκι να ξεφύγει, καταλογίστηκε ένα ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, σταματώντας ακόμα μια επίθεση των «πράσινων». Παρόλα αυτά με τρίποντο του Ράις στο φινάλε του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε μέσα στο ματς (77-73).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όντας τέσσερις πόντους πίσω, συνέχισε όμως να μην κάνει τίποτα για να σταματήσει την περιφέρεια της Χίμκι.

Ο Τίμα έκανε μεγάλη «ζημιά» από το τρίποντο, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα βρήκε ρυθμό και ο Σβεντ με τα πράγματα να γίνονται δύσκολα για τους «πράσινους». Με τη Χίμκι στο +12 (87-75) ο Πεδουλάκης επανέφερε τον Φριντέτ στο παρκέ και ένα μικρό 7-0 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ λόγω του Αμερικανού «δολοφόνου», τον έβαλε ξανά στο ματς.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε συνέχεια, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε να χάνει τα ριμπάουντ και να μην παίζει σωστή περιφερειακή άμυνα. Οι Ρώσοι δεν άφησαν ατιμώρητα τα λάθη των «πράσινων» και το παιχνίδι στο φινάλε… ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο της ομάδας του Πεδουλάκη που έχασε το ματς με 17 πόντους, ενώ έδειξε πως μπορούσε να έχει διεκδικήσει κάτι καλύτερο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ