ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Μονόδρομος η νίκη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Μονόδρομος η νίκη
Intime.gr

Την 3η διαδοχική νίκη του και 5η στο σύνολο θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζίμερ Φριντέτ που ακολούθησε θεραπευτική αγωγή και την Τετάρτη (13/11), καθώς υπέστη θλάση Α΄ βαθμού στον προημιτελικό Κυπέλλου, με τον Προμηθέα, στην Πάτρα.

Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν θέλουν να ρισκάρουν την πιθανότητα υποτροπής και η βαθμολογική θέση της Άλμπα δεν προκαλεί πίεση. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού έχει πετύχει μόλις μια νίκη, αυτή στην πρεμιέρα επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σε 7 αγωνιστικές στη Euroleague φέτος, με τον Ισπανό προπονητή της Αϊτο Ρενέσες να παραδέχεται πως «ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από εμάς».

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιμετώπισε στη Euroleague τη γερμανική ομάδα ήταν την αγωνιστική περίοδο 2014-15, μια σεζόν που η Άλμπα νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα από το Βερολίνο.

Παρά τις 6 διαδοχικές ήττες της, η Άλμπα είναι πρώτη σε ασίστ από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης φέτος, με 19,7 μέσο όρο ανά αγώνα. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη θα πρέπει να παίξουν πιεστική άμυνα, ειδικά απέναντι στους Γκεντράιτις και Σίβα που αποτελούν τα βασικά επιθετικά «όπλα» της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ