ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήμερα ο ιστορικός τελικός στo Λονδίνο - Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήμερα ο ιστορικός τελικός στo Λονδίνο - Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Έτοιμος για διεκδίκηση του τίτλου στο ATP Finals του Λονδίνου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ.

Μετά από έναν σπουδαίο αγώνα και πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε χθες με 2-0 σετ του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον μεγάλο αποψινό τελικό του Nitto ATP Finals 2019, στο Λονδίνο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία του επί του King Roger, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του τένις.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όπως φανταστικός ήταν και οκόσμος που βρέθηκε εδώ. Είναι μια πνευματική μάχη, έσβησα πολλά break point και προσπάθησα να μη διευκολύνω τον Ρότζερ που τα πήγε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Κάποιες στιγμές σαν αυτή, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε ο 21χρονος πρωταθλητής και στη συνέχεια μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον «Βασιλιά» του τένις:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιγράφεις τον Φέντερερ, κάνει μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθώ όμως να κάνω τουλάχιστον τα μισά. Έχουμε και οι δύο backhand με το ένα χέρι, αλλά ο καθένας παίζει διαφορετικά. Είναι πάρα πολύ ωραίο να υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Τον θαυμάζω και ήθελα να παίξω εναντίον του, θυμάμαι από παιδί που έβλεπα την διοργάνωση και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ, είναι ένα όνειρο».

Απόψε, θα βρει απέναντί του, έναν ιδιαίτερα ικανό τενίστα, τον Ντομινίκ Τιμ, με τον Αυστριακό να βρίσκεται στο Ν.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Τιμ έχει το πάνω χέρι (4-2).

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 6HD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ