ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στο Φάληρο

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στο Φάληρο
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και πήρε τελικά την ισοπαλία (1-1) στο ντέρμπι της Super League 1. 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 29' με τον Ίγκνασον, αλλά στο 66' ο Βαλμπουενά ισοφάρισε με πέναλτι. Στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος της επανάληψης. Ανησυχία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, για τον τραυματισμό του Βαλμπουενά που αποχώρησε μετά το γκολ του κλαίγοντας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι πιο ορεξάτος και με τη βοήθεια του κόσμου του, θέλησε να επιβάλει το ρυθμό του. Οι Πειραιώτες είχαν την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην εστία του ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Φερέιρα ήταν πολύ διαβασμένος και κατάφερε να περιορίσει κατά πολύ τη δεξιά πλευρά των γηπεδούχων και να «απενεργοποιήσει» τους Ποντένσε και Βαλμπουενά που δεν βρήκαν χώρους.

Στο 29' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μετά από τραγικό λάθος του Σα. Ο Μίσιτς έκανε το γέμισμα, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να διώξει και ο Ιγκνασον από κοντά έκανε το 0-1. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και «ανάγκασε» τον Μαρτίνς να κάνει στο 40' την πρώτη του αλλαγή, καθώς βγήκε ο Μασούρας και μπήκε ο Σουντανί. Στο 49' ο Ποντένσε βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί, με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται έντονα.

Ο Σάντσεθ - Μαρτίνεθ πάντως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη μοναδική ευκαιρία που αδράνησε, η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ του.... στοίχισε! Στο 64' ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ γρήγορα την μπάλα και ο Γιαννούλης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ποντένσε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά στο 66' κι έκανε το 1-1. Μετά το γκολ ο Γάλλος αποχώρησε κλαίγοντας, λόγω τραυματισμού.

Στο 69' οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά και στο δεύτερο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Σουντανί πέρασε ελάχιστα έξω. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ γύρισαν μαζικά στην άμυνα στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Ποντένσε, Μασούρας (41' Σουντανί), Βαλμπουενά (66' λ.τρ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκανσον, Μάτος, Μίσιτς, Ντούγκλας, Ελ Καντουρί (67' Μαουρίτσιο), Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Λημνιός, Σβιντέρσκι (67' Άκπομ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ