ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε 81-78: Νίκη στην κόψη του ξυραφιού

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε 81-78: Νίκη στην κόψη του ξυραφιού
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τελικά τη νίκη με 81-78 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στο άδειο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιζε δυνατά κόντρα στους «πράσινους», με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να αντέχει σε όλες τις αντιξοότητες και να παίρνει σπουδαία νίκη που την ανεβάζει στο 9-5 στη φετινή Euroleague.

Με τον Τζίμερ Φριντέτ να είναι πρώτος σκόρερ με 22 πόντους και να αποδεικνύεται πως έχει «κρύο αίμα» με 5/6 βολές στη «ρουλέτα» του φινάλε, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην αντεπίθεση των τελευταίων λεπτών από πλευράς Τούρκων.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, έπαιξε και το γεγονός ότι ο Νικ Καλάθης χρεώθηκε το τέταρτο φάουλ 8’56’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Πιτίνο να τον τραβάει στον πάγκο.

Αυτόματα δημιουργήθηκε πρόβλημα κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ στο 3’31’’ πριν το τέλος, σε… βουτιά του Ουίλιαμς οι διαιτητές είδαν πέμπτο φάουλ του αρχηγού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ!

Εκεί άλλαξαν τελείως οι ισορροπίες, η Φενέρμπαχτσε πήγε να… κλέψει το ματς αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν.

Έτσι, με τη δική τους νίκη πήγαν στο 9-5 και ετοιμάζονται για το ματς της Πέμπτης στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, την ώρα που η ομάδα του «Ζοτς» έπεσε στο 5-9 και συνεχίζει να έχει προβλήματα.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78

ΔΗΜΟΦΙΛΗ