ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης: Απόψε το clasico που καθηλώνει όλον τον πλανήτη

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης: Απόψε το clasico που καθηλώνει όλον τον πλανήτη
AP Photo/Manu Fernandez

Με καθυστέρηση δύο μηνών, έφτασε επιτέλους η ώρα για το πρώτο clasico της σεζόν, με τη Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Καταλονία. 

Το ισπανικό ντέρμπι αποτελεί το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού στον πλανήτη, καθώς στις δύο ομάδες αγωνίζεται κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Το ντέρμπι διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω των αναταραχών στην Καταλονία. Γι’ αυτό εξάλλου αναβλήθηκε στις 26/10, όταν η κατάσταση ήταν τεταμένη, λόγω της καταδίκης σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών.

Στο αποψινό ντέρμπι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με τις αποστολές της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης να αναχωρούν μαζί από το ίδιο ξενοδοχείο για το «Καμπ Νου», προς αποφυγή εντάσεων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από τις ενοχλήσεις του Αρτούρ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ποντάρει πολλά στην προσωπικότητα και την ικανότητα του Λιονέλ Μέσι.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μαρσέλο και Αζάρ, αλλά έχει στη διάθεσή του τον Μεντί, ο οποίος λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα, αλλά και τον Κασεμίρο, ο οποίος ξεκουράστηκε την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Βαλένθια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ