ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ώρα του ντέρμπι στο Φάληρο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ώρα του ντέρμπι στο Φάληρο
Intime.gr

Το «αιώνιο» ντέρμπι διεξάγεται απόψε στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» να τα δίνουν όλα για τη νίκη.

Σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι δυο αντίπαλοι, το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι πάντα το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Η μάχη… δυο κόσμων. «Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» κοντράρονται για ακόμα μια φορά, με τη νίκη να είναι ο μοναδικός τους στόχος όπως συμβαίνει πάντα όταν τίθενται αντιμέτωποι σε οποιοδήποτε άθλημα.

Το ποδοσφαιρικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, λοιπόν, έρχεται την Κυριακή (05/01, 19:30) και η τιμωρία των «ερυθρόλευκων» θα φέρει το δεύτερο ντέρμπι αιωνίων της ιστορίας που θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Το πρώτο ήταν αυτό που είχε γίνει το 2018 για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2017-18 και είχε τελειώσει ισόπαλο 1-1 χάρη στα εύστοχα πέναλτι των Φορτούνη και Μουνιέ.

Οι Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Δώνης έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους έτσι ώστε να αποκτήσει η δική τους ομάδα προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη πάση θυσία, αφού έχουν την ευκαιρία να περάσουν τον ΠΑΟΚ και να βρεθούν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα το «τριφύλλι» θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί του, που το θέλει να μην χάνει τα τελευταία χρόνια από τους Πειραιώτες είτε το ματς γίνεται στην έδρα του, είτε γίνεται στο Φάληρο.

Οι εκλεκτοί των δυο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, εκτός από τον ανέτοιμο Κώστα Φορτούνη, η επιστροφή του οποίου υπολογίζεται σε 10-15 μέρες. Από εκεί και πέρα, στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκονται οι Βαλμπουενά, Σισέ, Χριστοδουλόπουλος και Ποντένσε. Στην αποστολή συμμετέχουν οι εξής 21 παίκτες: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπενζιά, Μπουχαλάκης, Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Βαλμπουενά, Γκερέρο και Ελ Αραμπί.

Έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι και ο Παναθηναϊκός που ολοκλήρωσε το Σάββατο την προετοιμασία του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κότσαρης ενώ ο Σέχου δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε τη λίστα της αποστολής για το ντέρμπι. Σε αυτή είναι οι Διούδης, Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Νούνες, Πούγγουρας, Καμπετσής.

Σφυρίχτρα από τη Φινλανδία

Η ΚΕΔ όρισε τον Φινλανδό Ματίας Γκεστράνιους στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το οποίο θα γίνει χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη. Βοηθοί του Γκεστράνιους θα είναι οι συμπατριώτες του Αραβίρτα και Λάμπου, τέταρτος διαιτητής στο κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» θα είναι ο Καραντώνης και στο VAR o Σιδηρόπουλος. Ο 41χρονος διαιτητής είχε «σφυρίξει» το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από το Novasports 1 HD και η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ