ΣΠΟΡ

ΕΠΟ: Ανάκληση της άδειας συμμετοχής της Ξάνθης στη Super League και μεγάλο πρόστιμο

ΕΠΟ: Ανάκληση της άδειας συμμετοχής της Ξάνθης στη Super League και μεγάλο πρόστιμο
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με ανάκληση της άδειας συμμετοχής στη Super League και πρόστιμο 200.000 ευρώ τιμώρησε η Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ την ΠΑΕ Ξάνθη.



Επί της ουσίας το πρόστιμο είναι το ουσιαστικό ζήτημα για την ομάδα, αφού η ανάκληση της άδειας δεν οδηγεί σε αποβολή από το πρωτάθλημα, σε αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών.

Παρόλα αυτά, η ποινή της συγκεκριμένης επιτροπής δεν έχει σχέση με αυτήν που αναμένεται να πάρει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ξάνθης.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις και μένει να δούμε εάν τελικά θα βρεθούμε μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο ποινές από επιτροπές που ουσιαστικά δίνουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Είναι, δηλαδή, πιθανό σε περίπτωση που η ΕΕΑ ανακάλεσει το πιστοποιητικό συμμετοχής, να επιβάλλει ποινή υποβιβισμού με βάση το νόμο για το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Ξάνθης.

Από νομικούς κύκλους ωστόσο θεωρείται ως πρόκριμα η απόφαση του Πρωτοβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ, κάτι το οποίο θα φανεί προσεχώς εάν ισχύει.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΠΟ

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20/01/2020 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Ανακαλεί την χορηγηθείσα με την υπ' αριθ. 23/14.05.2019 απόφαση άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ στις διοργανώσεις της Super League 1, περιόδου 2019-2020 και επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000,00 ευρώ.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ