ΣΠΟΡ

Αυτές είναι οι ποινές για τις ομάδες που θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση

Αυτές είναι οι ποινές για τις ομάδες που θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση
Φωτογραφία Αρχείου ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εντός της ημέρας αναμένεται να περάσει από την Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για περιπτώσεις όπως αυτές του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μην ισχύουν εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τους «Ακρίτες».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην τροπολογία δεν θα υπάρχει η ποινή του υποβιβασμού, αλλά θα προβλέπεται αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμών, αλλά και βαρύ πρόστιμο.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην ημέρα στην Βουλή με την μορφή του κατ’ επείγοντος με εισηγητή τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός, ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο» είπε ο νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και συμπλήρωσε:

«Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ