ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-1: Μοιρασιά στο Αγρίνιο και όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-1: Μοιρασιά στο Αγρίνιο και όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ
Intime.gr

Η ΑΕΚ διατηρεί τον πρώτο λόγο έναντι του Παναιτωλικού, όμως η πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας μόνο τελειωμένη υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί, μετά το μεταξύ τους 1-1 στο Αγρίνιο.

Τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (12/2) στο ΟΑΚΑ καθώς τα γκολ των Σβάρνα (32΄), Ντάουντα (60΄) δεν άλλαξαν τις ισορροπίες στον σημερινό πρώτο προημιτελικό.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια, με τον Στράτο Σβάρνα να σημειώνει το πρώτο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας. Με κεφαλιά μετά από ασίστ (επίσης κεφαλιά) του Λιβάγια, ο 23χρονος στόπερ έγραψε το 0-1. Νωχελική η Ένωση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να το εκμεταλλευτούν, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες και –εν τέλει- να ισοφαρίσουν.

Στο 60΄ από λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Ρόσα έκλεψε τη μπάλα πέρασε την ασίστ στον Ντάουντα και ο Νιγηριανός με άψογη εκτέλεση διαμόρφωσε το 1-1. Στο 84΄ η ΑΕΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να «αποδράσει» με νίκη, όταν ο Σιμάνσκι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Λιβάγια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Χεσούς Φερνάντεθ, Τζανακάκης (76΄ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Κέβιν, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ντίας (81΄ Ταχάρ), Φάρλει Ρόσα, Μουνιέ (63΄ Άλβαρες), Ντάουντα.
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς (65΄ Σιμάνσκι), Σιμόες, Χουλτ, Μάνταλος, Αλμπάνης (23΄ λ.τρ. Αραούχο), Λιβάγια (86΄ Χριστόπουλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ