ΣΠΟΡ

Οι Xειμερινοί Oλυμπιακοί Aγώνες νέων στη Λωζάνη

Οι Xειμερινοί Oλυμπιακοί Aγώνες νέων στη Λωζάνη

Για πρώτη φορά από το 1948, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην Ελβετία! Και ακριβώς όπως στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στο St. Moritz εκείνη τη χρονιά, η OMEGA θα αναλάβει και πάλι τον ρόλο της ως Επίσημος Χρονομετρητής.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν στη Λωζάνη το 2020 αποτελούν μια εξαιρετικά συναρπαστική ευκαιρία για την OMEGA. Η πόλη υποδοχής απέχει λίγο παραπάνω από 100 χιλιόμετρα από την έδρα της ωρολογοποιίας στη Bienne και η εταιρεία ανυπομονεί να καλωσορίσει την πολύ-αθλητική διοργάνωση πίσω στη χώρα καταγωγής της! Η πόλη υποδοχής απέχει λίγο παραπάνω από 100 χιλιόμετρα από την έδρα της ωρολογοποιίας στο Bienne και η εταιρεία ανυπομονεί να καλωσορίσει την πολυαθλητική διοργάνωση πίσω στην χώρα καταγωγής της!

Η Λωζάνη 2020 θα είναι η τρίτη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Από τις 9 Ιανουαρίου, περίπου 1,880 νεαροί αθλητές από πάνω από 70 χώρες θα αγωνιστούν σε 81 αθλήματα γύρω από την πόλη της Λωζάνης, στις ακτές της Λίμνης της Γενεύης, στο St. Moritz, Champéry και στο κοντινό Vaud Alps αλλά και στα Γαλλικά και Ελβετικά όρη του Ιούρα.

Για να χρονομετρήσει τα αστέρια του μέλλοντος και να μοιραστεί τα αποτελέσματά τους με τον κόσμο, η OMEGA θα φέρει όλη τη θρυλική εμπειρία που τη συνοδεύει στους αγώνες. Από το 1932, η εταιρεία υπήρξε ο Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων σε 28 διοργανώσεις και είχε τον ίδιο ρόλο και στους πέντε προηγούμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, οι οποίοι ξεκίνησαν στη Σιγκαπούρη το 2010.

1.880 ΑΘΛΗΤΕΣ

70 ΚΡΑΤΗ

81 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

Αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός απευθύνεται σε νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ξεχωρίζει από άλλες αθλητικές διοργανώσεις νέων επειδή περιλαμβάνει ένα μοναδικό Πρόγραμμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (CEP), το οποίο βασίζεται σε πέντε κύριες θεματικές: Ολυμπισμός, Κοινωνική Ευθύνη, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, Έκφραση και Ευζωία και Υγιεινοί Τρόποι Ζωής.

Μακριά από το πεδίο του παιχνιδιού και μέσα από μια ποικιλία διασκεδαστικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων και ομαδικών ασκήσεων, το Πρόγραμμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης δίνει στους συμμετέχοντες αθλητές την ευκαιρία να μάθουν για τις ολυμπιακές αξίες, να ανακαλύψουν άλλους πολιτισμούς και να αναπτύξουν δεξιότητες προκειμένου να γίνουν πραγματικοί πρεσβευτές του αθλήματός τους. Το αθλητικό πρόγραμμα βασίζεται σε εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά περιλαμβάνει επίσης μοναδικούς τομείς και κατηγορίες, όπως είναι τα μεικτά αθλήματα και η μεικτή Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ OMEGA ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

Ακριβώς όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων λαμβάνουν χώρα κάθε δύο χρόνια. Η OMEGA υπήρξε ο Επίσημος Χρονομετρητής από την αρχή, καλωσορίζοντας νέες διοργανώσεις και εισάγοντας νέες τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Σιγκαπούρη 2010 (καλοκαίρι)

Η πρώτη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη με 3,524 αθλητές να συναγωνίζονται για τη δόξα. Καθώς πλησίαζαν οι αγώνες, η OMEGA έστησε δύο ρολόγια αντίστροφης μέτρησης σε ιστορικά σημεία της πόλης, μεταξύ αυτών το Δημαρχείο και η Orchard Road. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά κέρδισε την προσοχή του οίκου ήταν η επίδοση του Νοτιοαφρικανού κολυμβητή Chad le Clos. Κέρδισε πέντε μετάλλια στην πισίνα και έγινε πρεσβευτής της OMEGA την αμέσως επόμενη χρονιά.

Innsbruck 2012 (χειμώνας)

Η διοργάνωση νέων έστρεψε την προσοχή της στα χειμερινά αθλήματα το 2012, οπότε και φιλοξενήθηκε στην Αυστρία. Έτσι το Innsbruck έγινε η πρώτη πόλη που φιλοξένησε τρεις Ολυμπιακές Διοργανώσεις τον χειμώνα. Προκειμένου να χρονομετρήσει και τους 1,022 νέους αθλητές, η OMEGA εξοπλίστηκε με το νέο της Ηλεκτρονικό Πιστόλι Εκκίνησης. Το όπλο, το οποίο συνδυάζει φως και ήχο, παρουσιάστηκε 2 χρόνια αργότερα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010, και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι του εξοπλισμού της OMEGA ακόμα και σήμερα.

Nanjing 2014 (καλοκαίρι)

Χρειάστηκαν περίπου 80 τόνοι εξοπλισμού της OMEGA για να χρονομετρηθούν και τα 184 αθλήματα που συμπεριλαμβάνουν απονομή μεταλλίου στη Nanjing το 2014. Αυτό συμπεριελάμβανε τα νέα αθλήματα του ράγκμπι, αλλά και του γκολφ, το οποίο τυχαίνει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη της OMEGA. Ενώ αφιέρωνε χρόνο στο γρασίδι για την επιστροφή του γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οίκος τοποθέτησε επίσης στους χώρους διεξαγωγής στη Nanjing, 115 πίνακες σκορ για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

Lillehammer 2016 (χειμώνας)

Στο πλαίσιο των 70 διαγωνιστικών αθλημάτων στο Lillehammer, το δυναμικό άθλημα του Monobob έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, δίνοντας στην OMEGA ακόμα ένα γρήγορο άθλημα να χρονομετρήσει. Για άλλα αθλήματα με κοντινούς χρόνους τερματισμού, η νέα κάμερα Scan’O’Vision MYRIA έκανε το ολυμπιακό της ντεμπούτο. Η απίστευτη κάμερα τερματισμού, η οποία μπορεί να καταγράψει μέχρι και 10,000 εικόνες ανά δευτερόλεπτο, αποτελεί πλέον κοινό θέαμα στις γραμμές τερματισμού σε όλον τον κόσμο.

Μπουένος Άιρες 2018 (καλοκαίρι)

Καθώς 4,000 αθλητές έφτασαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, η OMEGA συμμετείχε στο γεγονός με 235 επαγγελματίες χρονομετρητές της. Ανάμεσα στα καθήκοντα της εταιρείας υπήρχαν δύο νέα αθλήματα που απαιτούσαν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτό συμπεριελάμβανε το Roller Speed Skating, για το οποίο η OMEGA υλοποίησε τη διάσημη τεχνολογία photofinish, καθώς και την Αθλητική Ορειβασία, για την οποία ήταν απαραίτητα τα ορειβατικά touchpads της OMEGA που επιτρέπουν στους αθλητές να σταματήσουν μόνοι τους τον χρόνο τους στην κορυφή του τοίχου.

Νέα στη Λωζάνη του 2020

Η OMEGA είναι έτοιμη να χρονομετρήσει αρκετά νέα αθλήματα και τομείς στο νέο πρόγραμμα των αγώνων της Λωζάνης το 2020. Ίσως το πιο ριζοσπαστικό είναι το ορειβατικό σκι, ένα ιλιγγιώδες άθλημα στο οποίο οι αθλητές καλούνται να αναρριχηθούν σε βουνά και στη συνέχεια να κατέβουν κάνοντας σκι. Άλλα νέα αθλήματα εισήχθησαν για να εκφράσουν την καινοτομία και να επιτύχουν πλήρη ισότητα των φύλων ανάμεσα στους 1,880 αγωνιζόμενους αθλητές. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το αγώνισμα του διπλού έλκηθρου γυναικών και ένα σκανδιναβικό συνδυαστικό άθλημα χιονοδρομίας . Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη διοργάνωση χόκεϊ πάγου 3x3 μεικτών εθνικοτήτων.

ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ OMEGA SEAMASTER DIVER 300M

Η OMEGA θα φτάσει στους αγώνες της Λωζάνης για το 2020 με 60 τόνους εξοπλισμού και 150 επαγγελματίες χρονομετρητές και τεχνικούς – οι οποίοι θα έχουν τη βοήθεια 100 εκπαιδευμένων εθελοντών. Φυσικά, το σύνολο σχεδόν των συγκεκριμένων συστημάτων είναι τα ίδια με εκείνα που η OMEGA χρησιμοποιεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οπαδοί των αθλημάτων θα αναγνωρίσουν πολλά από τα πιο γνωστά.

60 ΤΟΝΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

150 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

100 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το Πιστόλι Εκκίνησης

Το σύγχρονο πιστόλι εκκίνησης είναι μια φωτεινή κόκκινη ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί τόσο εικόνα όσο και ήχο. Όταν ο εκκινητής πιέσει τη σκανδάλη, τρία πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα:

  • Η συσκευή αναβοσβήνει ελαφρά
  • Μια εναρκτήρια παλμική κίνηση ενεργοποιεί τον μηχανισμό χρονομέτρησης προκειμένου να αρχίσει να τρέχει ο χρόνος.
  • Αναπαράγεται ένας ήχος.

Αναζητήστε τα πιστόλια σε αγωνίσματα όπως το σκι αντοχής (Cross-Country Skiing), η παγοδρομία ταχύτητας (Speed Skating) και η παγοδρομία ταχύτητας μικρών αποστάσεων.

Scan’O’Vision MYRIA

Η κάμερα της OMEGA Scan’O’Vision MYRIA αποτελεί την πιο εξελιγμένη έκδοση της διάσημης κάμερας τερματισμού . Ο εξοπλισμός είναι στημένος στη γραμμή τερματισμού των αγωνισμάτων και μπορεί να καταγράψει μέχρι και 10,000 ψηφιακές εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Η εικόνα κάθε αθλητή καταγράφεται από τη συγκεκριμένη συσκευή καθώς αυτός ή αυτή περνάει τη γραμμή τερματισμού και αυτή είναι η πληροφορία που χρησιμοποιούν οι κριτές προκειμένου να αποφασίσουν επίσημα ποιος είναι ο νικητής κάθε αγώνα. Η κάμερα Scan’O’Vision MYRIA χρησιμοποιείται σε πολλά αθλήματα όπως είναι το σκι αντοχής , η παγοδρομία ταχύτητας, η παγοδρομία ταχύτητας μικρών αποστάσεων και τα σκανδιναβικά συνδυαστικά αθλήματα.

Φωτοηλεκτρικά Κελιά

Πώς μπορεί κανείς να σταματήσει με ακρίβεια τον χρόνο σε κάθε αγώνα; Τα φωτοηλεκτρικά κελιά είναι η απάντηση της OMEGA από το 1948. Τα κελιά προβάλλουν ακτίνες φωτός κατά μήκος της γραμμής τερματισμού των αγώνων και, όταν ένας αθλητής την περάσει, ο χρόνος τερματισμού του σταματάει αυτόματα.

Στην παγοδρομία ταχύτητας, για παράδειγμα, τα κελιά βρίσκονται μόλις δύο ή τρία εκατοστά πάνω από τον πάγο. Αυτό διασφαλίζει ότι το ρολόι σταματάει μόλις ο νικητής του αγωνίσματος περάσει τη γραμμή. Το σύστημα εγγυάται ακρίβεια κατά τη στιγμή της νίκης και δίνει στους χρονομετρητές τον πιο ακριβή χρόνο τερματισμού.

Αναμεταδότες

Ο απίστευτα ελαφρύς και διακριτικός εξοπλισμός αναμετάδοσης εφαρμόζεται στο αριστερό και στο δεξί πόδι κάθε αγωνιζόμενου , επιτρέποντας στην OMEGA να μετρήσει, να καταγράψει και να προβάλλει τους ενδιάμεσους χρόνους και την κατάταξη των συμμετεχόντων αθλητών και ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Seamaster Diver 300M

Χρειάζεται ακρίβεια, δύναμη και επιδεξιότητα για να κερδίσει κανείς ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες -οι ίδιες ιδιότητες που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί αυτό το ξεχωριστό ρολόι από την OMEGA. Το θρυλικό Seamaster Diver 300M υπήρξε ένα εμβληματικό κομμάτι της εταιρείας από το 1993, και από τότε έχει προτιμηθεί σε καταδυτικά αθλήματα και περιπετειώδεις αναζητήσεις.

Αυτό το σύγχρονο μοντέλο πάχους 42 χιλιοστών έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει μαύρη κεραμική στεφάνη και κλίμακα κατάδυσης από λευκό σμάλτο. Η OMEGA χρησιμοποίησε επίσης γυαλιστερό μαύρο κεραμικό για το όμορφο καντράν, το οποίο περιλαμβάνει κυματισμούς χαραγμένους με λέιζερ και παράθυρο ημερομηνίας στη θέση ώρας 6.

Προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα, οι δείκτες και οι ενδείξεις έχουν γεμιστεί με Super-Luminova, ενώ στο εσωτερικό, ο ομοαξονικός μηχανισμός Calibre 8800 του Master Chronometer της OMEGA διατηρεί τη μέτρηση με τέλειο ρυθμό. Τέλος, χάρη στην πιστοποίηση Master Chronometer, σε κάθε χρήστη παρέχεται η εγγύηση των υψηλότερων προδιαγραφών ακρίβειας, απόδοσης και μαγνητικής αντίστασης της ελβετικής βιομηχανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ