ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: «Καθάρισε» από νωρίς ο Αραούχο

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: «Καθάρισε» από νωρίς ο Αραούχο
Intime.gr

Ο Σέρχιο Αραούχο λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Αργεντινός έκρινε το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Χάρη στο εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε στο 8ο λεπτό, χάρισε τη νίκη 1-0 στην ομάδα του, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League. Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον επτά βαθμούς μπροστά από τους «πράσινους» και έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση.

Ένα γρήγορο γκολ, πάντα αλλάζει τη ροή του αγώνα και ανατρέπει τα αρχικά σχέδια των προπονητών. Έτσι έγινε κι απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Σέρχιο Αραούχο να επανεμφανίζεται σε αθηναϊκό «clasico» μετά από 22 μήνες, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Όπως την πρωταπριλιά του 2018 είχε ανοίξει το δρόμο για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι, έτσι και σήμερα, στο 8ο λεπτό, με εκπληκτική κίνηση και αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Πανδαιμόνιο στο ΟΑΚΑ, με τον «Τσίνο» να δικαιώνει τη λατρεία που του έχουν οι οπαδοί της Ένωσης.

Τα πλάνα άλλαξαν, λοιπόν, καθώς ο Μάσιμο Καρέρα άφησε ελεύθερο τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας (ξεπέρασε το 65-35 σε κάποια διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου), χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα. Οι «πράσινοι» αρκέστηκαν σε κάποια μακρινά σουτ, ωστόσο ένα από αυτά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, με τη μπάλα να αναπηδά στο χόρτο, αλλά ο Μπάρκας στέρησε από τον Μπουζούκη την ισοφάριση στο 16΄.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Γιώργου Δώνη ήταν διπλή, λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Οι Ζαχίντ και Μακέντα πήραν θέση στο γήπεδο για να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός αποτέλεσμα. Ένα ημίωρο είχαν να δώσουν, στο πλαίσιο του rotation που ήταν απαραίτητο για τον Δώνη λόγω των εξοντωτικού προγράμματος.

Αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας ο Παναθηναϊκός (75-25 στο μέσον του β΄ ημιχρόνου!), να χάσει και μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 61΄ και αρχίσει να «σφίγγει τον κλοιό» γύρω από τον περιοχή του Μπάρκα.

Στο 82΄ ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, Νέναντ Κρίστιτσιτς, «κεραυνοβόλησε» τον Διούδη, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Η κυριαρχία των Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι στο κέντρο και οι εξαιρετικοί Βράνιες, Σβάρνας, Μπακάκης στην άμυνα, δεν επέτρεψαν να φανεί το δημιουργικό κενό της ΑΕΚ, που είναι αλήθεια ότι πήρε το σημερινό ντέρμπι χωρίς να καταγράψει δημιουργία ευκαιρίας. Κι αυτό γιατί οι δύο μεγάλες της στιγμές, το γκολ του Αραούχο και η «οβίδα» του Κρίστιτσιτς, ήταν ατομικές εμπνεύσεις και εκτελέσεις έξω από την περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η αμυντική συνέπεια που παρουσιάζει η ΑΕΚ επί ημερών Καρέρα είναι εντυπωσιακή και χάρη σ΄αυτή έφτασε την πρώτη νίκη της σε ντέρμπι μετά από 22 μήνες και 13 ανεπιτυχή αποτελέσματα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Βέρντε (68΄ Αλμπάνης), Αραούχο (77΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (85΄ Οικονόμου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σέκενφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65΄ Νάγκι), Μπουζούκης (59΄ Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (59΄ Μακέντα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ