«Απολογήθηκε» ο Ντέλε Άλι για το αστείο που έκανε με τον κοροναϊό
Πηγή: ΑP PHOTO

Σε δημόσια «απολογία» προχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Ντέλε Άλι για το «χοντροκομμένο» αστείο που έκανε το Σάββατο στο Snapchat, με τον κοροναϊό.

«Αστείο» για το οποίο η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκίνησε αμέσως έρευνα, προκειμένου να αξιολογήσει το κατά πόσο θα πρέπει να τιμωρηθεί ο διεθνής Άγγλος μέσος της Τότεναμ.

«Δεν είναι κάτι με το οποίο θα έπρεπε να γελάμε» έγραψε ο Ντέλε Άλι, ζητώντας συγνώμη δημοσίως για το βίντεο που ανέβασε στο Snapchat, στο οποίο φορούσε μία προστατευτική μάσκα κι έγραφε από κάτω:

«Κορονα...τι; Ανεβάστε την ένταση». Το κατακριτέο βίντεο είχε και συνέχεια, καθώς η κάμερα ζούμαρε σε έναν άνδρα Ασιάτη κι ακολούθως σε ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό, για να ακολουθήσει και δεύτερο μήνυμα από κάτω, το οποίο έγραφε: «Αυτός ο ιός θα πρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορος για να με... πιάσει».

Έπειτα από οργισμένες αντιδράσεις το βίντεο σβήστηκε από την ιστοσελίδα, με τον Άγγλο μέσο να εμφανίζεται μετανιωμένος: «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη γι' αυτό το βίντεο, δεν είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να γελάμε» είπε απολογούμενος στο διεθνές κινεζικό δίκτυο Weibo την επόμενη μέρα, κατόπιν σχετική «υπόδειξης» και της Αγγλικής Ομοσπονδίας.

Ο Ντέλε Άλι κινδυνεύει με ποινή που ξεκινάει από πρόστιμο και φτάνει μέχρι και τιμωρία αποκλεισμού του για 1 έως 2 αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης