ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 μέσα στην Λεωφόρο από την Ξάνθη για το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 μέσα στην Λεωφόρο από την Ξάνθη για το πρωτάθλημα
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Κακός στο πρώτο ημίχρονο και με 10 παίκτες στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Skoda Ξάνθη στην κατάμεστη Λεωφόρο, που αποθέωσε και τα νέα αποκτήματα του συλλόγου.

Με μόλις 2 τελικές στα πρώτα 45 λεπτά οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα από την καλά στημένη Ξάνθη, που είχε 8 προσπάθειες και τον Στιλ να σώζει την εστία του σε τετ α τετ με το Νιέτο.

panathinakos xanthi 0-1 super league


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Η εικόνα στο ξεκίνημα του β μέρους δεν άλλαξε ιδιαίτερα για τον Παναθηναϊκό. Άλλαξε όμως στο 51η αριθμητική ισορροπία, με την απ ευθείας αποβολή του Ζέκα από τον διαιτητή Μάνταλο, για κτύπημα στον Σολτάνι.

panathinakos xanthi 0-1 super league


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Η Ξάνθη αναζήτησε το γκολ με κινητήριο μοχλό το Νιέτο από τα αριστερά, που δημιούργησε και το 0-1 του Σολτάνι στο 67, με ωραία σέντρα. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στην συνέχεια και είχαν σουτ προς την εστία του Ζαρόπουλου, ενώ η Ξάνθη είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Σκούρτη στο 85. Οι «πράσινοι» έμειναν στους 38 βαθμούς στην 2η θέση, ενώ η Ξάνθη με το 2ο συνεχόμενο τρίποντο πέρασε στην 8η θέση με 25 βαθμούς.

Επίθεση Αλαφούζου κατά πάντων

Ο Αντρέα Στραματσιόνι στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι η διατησία έκρινε το παιχνίδι, ενώ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν έξαλλος μετά το τέλος της αναμέτρησης. Κατηγόρησε τον κύριο Μάνταλο, ότι είχε εντολή να αποβάλει τον Ζέκα, ενόψει της συνέχειας. Εξαπέλυσε επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την Κυβέρνηση, ότι αδιαφορούν και δεν ενεργούν και με την στάση τους αυτή συμβάλλουν στα φαινόμενα της βίας.

Giannis Alafouzos


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Νίκος Πυθαρούλης)

Ο Γιάννης Αλαφούζος πάντως ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν αλλάζει η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την πίστη ότι «θα τους τσακίσουμε όλους» και «θα φύγουν αυτοί κάποια στιγμή και όχι εμείς».

Τα νέα «πράσινα αστέρια»

panathinakos xanthi 0-1 super league


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Πριν τον αγώνα έγινε και η παρουσίαση των νέων παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του τριφυλλιού.

Νίκη για Πλατανιά, ισοπαλία για Λεβαδειακό

Ο Πλατανιάς μετά από 10 ανεπιτυχή αποτελέσματα, πήρε την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης με τα γκολ του Γουνδουλάκη και του Ανγκούλο (από ένα σε κάθε ημίχρονο).

platanias asteras tr. 2-0 super league


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στην Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από τον Πανθρακικό, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 1ο ημίχρονο. Στο 53 ο Τσιάρας ανέτρεψε τον Μπεν, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και ο Μάντζιος έκανε το 1-0.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν κλείδωσαν το ματς και ο Ηλιάδης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, που δίνει έναν ακόμη βαθμό στην ομάδα της Κομοτηνής, που παλεύει για την παραμονή.

SUPER LEAGUE 21η αγωνιστική

Σάββατο (6/2)

Πλατανιάς-Αστέρας Τρ. 2-0
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1

Κυριακή (7/2)

Ηρακής-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Ατρόμητος-ΑΕΚ (17.15)
Βέροια-Καλλονή (17.15)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19.30)

Δευτέρα (8/2)

Πανιώνιος-Παναιτωλικός (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ