ΣΠΟΡ

Champions League: «Περίπατος» για Μπάγερν, σώθηκε με Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα

Champions League: «Περίπατος» για Μπάγερν, σώθηκε με Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα
ΑP PHOTO

H Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 3-0 της Τσέλσι στα πρώτα ματς για τη φάση των «16» του Champions League.

Τον χαρακτηρισμό του φαβορί επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο η Μπάγερν Μονάχου και μετά τη νίκη είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League μιας και έχει τη ρεβάνς στην έδρα της στις 18 Μαρτίου.

Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκαν στο 51ο λεπτό με «δράστη» τον Γκνάμπρι. Ο Γερμανός άσος τρία λεπτά αργότερα μετά από ασίστ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Πολωνός σέντερ φορ από δημιουργός έγινε «εκτελεστής» και στο 76ο λεπτό έγραψε το 3-0 για την Μπάγερν Μονάχου.



Το έργο της Τσέλσι έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 83΄όταν ο Μάρκους Αλόνσο αποβλήθηκε από το ματς αφήνοντας τους Άγγλους με δέκα παίκτες.



Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Αλκάνταρα (90΄Γκορέτσκα), Κίμιχ, Γκνάμπρι (85΄Γκνάμπρι), Κομάν (66΄Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα (73΄Πέδρο), Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (61΄Ουίλιαν), Κόβατσιτς, Τζέιμς, Ζιρού (61΄Άμπραχαμ), Μάουντ.



Προβάδισμα με Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα

Η Νάπολι ήξερε τι έπρεπε να κάνει ως το 57ο λεπτό όταν η Μπαρτσελόνα βρήκε την πρώτη τρύπα στην άμυνα των Ιταλών και με μαγικό συνδυασμό ανάμεσα σε Μπουσκέτς, Σεμέντο, Γκριεζμάν έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους Καταλανούς.



Η Νάπολι προηγήθηκε στο 30ο λεπτό με σκόρερ τον Ντρις Μέρτενς, με τον Βέλγο να πιάνει στο Νο1 των σκόρερ όλων των εποχών τον Μάρεκ Χάμσικ.



Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (56΄Αρτούρ), Βιντάλ, Ουμιτιτί, Γκριζμάν (88΄Φατί), Φίρπο, Μέσι.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε (80΄Άλαν), Ζιελίνσκι, Καγιεχόν (74΄Πολιτάνο), Μέρτενς (54΄Μίλικ), Ινσίνιε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ