ΣΠΟΡ

Σταθεροί οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη

Σταθεροί οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη
ΑP PHOTO

Η άνοδος του Ντομινίκ Τιμ από την τέταρτη στην τρίτη, εκεί που βρισκόταν ο Ρότζερ Φέντερερ (πλέον 4ος), είναι η μοναδική αλλαγή στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (ATP).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν άλλαξε θέση και παρέμεινε 6ος με 4.745 βαθμούς. Επικεφαλής της κατάταξης, παρέμεινε Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας πίσω του τον ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε μία θέση, 424ος με 80 βαθμούς, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης ανέβηκε 12 θέσεις και είναι Νο 705 (26 βαθμοί).

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές είναι εκτός των πρώτων 1000 της κατάταξης.

Στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (WTA), όπου είχε ανέβει για πρώτη φορά, στην καριέρα της, βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη με 2.130 βαθμούς.

Η μοναδική αλλαγή στην πρώτη δεκάδα είναι η άνοδος της Μπέντσιτς στην 8η θέση (από 9η) και η υποχώρηση μίας θέσης της Σερένα Ουίλιαμς, που είναι πλέον ένατη. Στην κορυφή εξακολουθεί η Μπάρτι, μπροστά τις Χάλεπ και Πλίσκοβα.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε τέσσερις θέσεις και είναι πλέον στο Νο 263 με 220 βαθμούς, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ανέβηκε τέσσερις θέσεις και είναι στο Νο 302 του κόσμου με 176 βαθμούς, άλμα 28 θέσεων για την Σαπφώ Σακκελαρίδη (Νο 800 με 24 βαθμούς) ανεβαίνοντας επίσης δύο θέσεις, ενώ η Ελένη Κορδολαίμη ανέβηκε μία θέση και στο Νο 838 (21 βαθμοί). Οι υπόλοιπες Ελληνίδες είναι εκτός των πρώτων της κατάταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ