ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: «Δεν τον αποχαιρετίσαμε ποτέ» - Συγκλονίζει η ιστορία 21χρονου προπονητή που πέθανε

Κορωνοϊός: «Δεν τον αποχαιρετίσαμε ποτέ» - Συγκλονίζει η ιστορία 21χρονου προπονητή που πέθανε
Facebook

Για τον ξαφνικό θάνατο του 21χρονου προπονητή ποδοσφαίρου Φρανσίσκο Γκαρθία -ενός εκ των νεότερων θυμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο- μίλησε ο πατριός του.

Ο νεαρός πέθανε την προηγούμενη Κυριακή σε νοσοκομείο στη Μάλαγα, όπου διαπιστώθηκε μάλιστα ότι εκτός από κορωνοϊό έπασχε και από λευχαιμία, για την οποία ως εκείνη τη στιγμή, δεν γνώριζε.

Ο 21χρονος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 6 Μαρτίου, αλλά αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για απλό κρυολόγημα, σύμφωνα με τον πατριό του, ο οποίος μίλησε στη Sun για όσα βίωσε και βιώνει η οικογένεια.

Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμειναν και τρεις μέρες μετά (9 Μαρτίου) ο Γκαρθία επισκέφθηκε έναν άλλο γιατρό, ο οποίος τον συμβούλευσε να πάρει παρακεταμόλη και του είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Την επόμενη μέρα, ο πατριός του τον μετέφερε σε κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιβιοτικά και τον έστειλαν πίσω στο σπίτι. Στις 11 Μαρτίου ο 21χρονος δεν είχε δύναμη να σταθεί όρθιος και ανέβασε πυρετό. Έτσι, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Από εκείνη τη μέρα και έπειτα, ο Φρανσίσκο Γκαρθία μπήκε σε καραντίνα και οι γιατροί ανέμεναν τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό, με τις εξετάσεις, παράλληλα, να δείχνουν ότι έπασχε και από λευχαιμία.

«Γνωρίζαμε ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει, αλλά δεν πιστεύαμε πως θα σκοτώσει και τον Φράνσις. Μας είπαν ότι πέθανε την Κυριακή. Αυτές τις τέσσερις μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε τον Φράνσις. Είχαμε μόνο τα τηλέφωνα από τους γιατρούς. Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε» δήλωσε ο θετός του πατέρας.

Εμφανώς συγκινημένος, συνέχισε την περιγραφή των τελευταίων ημερών για την οικογένεια, αναφέροντας ότι:

«Τον πήγαν στο νεκροταφείο, χωρίς να μπορέσουμε να του πούμε αντίο. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Πριν μία εβδομάδα ήμασταν κανονική οικογένεια».

Η οικογένεια του 21χρονου θύματος παραμένει σε οικειοθελή καραντίνα υπό τον φόβο ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί κι αυτοί από τον κορωνοϊό, ενώ ο πατριός του προειδοποιεί ότι η τραγική ιστορία τους αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η πανδημία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και σοβαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ