ΣΠΟΡ

Κώστας Μπακογιάννης: Σύντομα θα προχωρήσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Κώστας Μπακογιάννης: Σύντομα θα προχωρήσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού

«Η υγειονομική κρίση πήγε πίσω τις εξελίξεις, αλλά θεωρώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε» δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννηςερωτηθείς για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά τη συνάντηση του κ. Γιαννακόπουλου με τον πρωθυπουργό υπήρξε και συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ορίστηκε ένα νέο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Μπακογιάννης ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό που απασχολεί τον Δήμο, αλλά πολύ περισσότερο τον Παναθηναϊκό και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του και απάντησε ως εξής:

«Είναι ένα μεγάλο έργο και ανήκει στα έργα "κλειδιά" για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της πόλης. Και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση. Συστατικά που είναι ήδη δεδομένα. Θέλει σοβαρές αποφάσεις και καλά σχεδιασμένες κινήσεις που θα διασφαλίζουν το έργο αυτό σε όλα τα επίπεδα. Εδώ δεν μιλάμε για μία παρέμβαση εικόνας, αλλά ουσίας. Έχουμε καταφέρει να είμαστε όλοι σε μία διαρκή επικοινωνία για να μπορέσουμε να ορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Η αλήθεια είναι ότι η υγειονομική κρίση πήγε πίσω τις εξελίξεις αλλά θεωρώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Η κρίση του κορωνοϊού βρήκε έτοιμη την Αθήνα

Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως αυτή βρήκε το Δήμο της Αθήνας έτοιμο να αντιδράσει για την καλύτερη προστασία των δημοτών. Επισημαίνει επίσης ότι η δημοτική αρχή προχώρησε γρήγορα σε μια σειρά από δράσεις για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στην ολοκλήρωση ενός εμβληματικού για την Αθήνα έργου, το πολυδύναμο κέντρο αστέγων ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Αναφορικά με το πέρασμα του Δήμου στην ψηφιακή εποχή, ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύεται ότι σύντομα οι ουρές στις υπηρεσίες του Δήμου για δικαιολογητικά θα αποτελούν παρελθόν. Τονίζει ότι πρόσφατα ο Δήμος ξεκίνησε να διαθέτει on line 14 πιστοποιητικά και αυτό θα επεκταθεί ενώ χαρακτηρίζει fake news τα δημοσιεύματα για δήθεν ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππου και του Εθνικού Kήπου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη: Ευάλωτες ομάδες, καθαριότητα, ψηφιοποίηση, οι προτεραιότητές μας

Ο Δήμος της Αθήνας στηρίζει όλες τις ευπαθείς ομάδες λέει ο κ. Μπακογιάννης

Χάρη σε αυτό τον συντονισμό και την άψογη συνεργασία, το Γηροκομείο Αθηνών είναι από τα πρώτα ιδρύματα στα οποία έγιναν εξετάσεις και , ευτυχώς, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Αρχικά λοιπόν επικεντρωθήκαμε στην υγειονομική θωράκιση της πόλης με καθημερινές απολυμάνσεις σε όλη την Αθήνα. Σε όλους τους δημόσιους χώρους. Και όταν μιλάμε για απολυμάνσεις, εννοούμε ότι οργανώσαμε ολόκληρα συνεργεία με τους ανθρώπους των υπηρεσιών μας, που πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις απολύμανσης και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες αδιάκοπα. Απολυμάνσεις που δεν έγιναν ή θα γίνουν μία φορά αλλά επαναλαμβάνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ