ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: «Ψαλίδι» 25% στους μισθούς του ΝΒΑ

Κορωνοϊός: «Ψαλίδι» 25% στους μισθούς του ΝΒΑ

Σε μείωση 25% των μισθών των αθλητών κατέληξε η συμφωνία του ΝΒΑ με την Ένωση παικτών για την περίοδο που δεν υπάρχει ενεργή δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τα χρήματα θα τοποθετηθούν σε ειδικό λογαριασμό και αν διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια θα επιστραφούν στους παίκτες. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι μειώσεις για τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν 2020-21.

Σίλβερ: Δεν έχει παρθεί απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει ο επαγγελματικός αθλητισμός, αλλά το ΝΒΑ δεν έχει σκοπό να ξαναρχίσει άμεσα. Όπως δήλωσε ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ Ανταμ Σίλβερ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημοσιογράφους δεν πλησιάζει η στιγμή για την λήψη αποφάσεων για πιθανή επανεκκίνηση και δεν μπορούν να οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα.

«Με βάση τις αναφορές που έχουμε από διάφορους εξωτερικούς αξιωματούχους, τρέχοντες αξιωματούχους δημόσιας υγείας ... δεν είμαστε σε θέση να λάβουμε αποφάσεις και δεν είναι σαφές πότε θα είμαστε» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν πολλά δεδομένα που όλα πρέπει να ενωθούν για να βοηθήσουν στη λήψη αυτών των αποφάσεων. Νομίζω ότι δεν είμαστε καν στο σημείο που μπορούμε να πούμε κάτι»

Τέλος ο Σίλβερ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξετάζει το ΝΒΑ το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ακόμα μια μεγάλη συμφωνία, καθώς αποφασίστηκε ότι και στο μέλλον θα υπάρχει σταδιακή μείωση μισθών σε περίπτωση «ανωτέρας βίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ