ΣΠΟΡ

Οι αποκαλύψεις του Football Leaks για τους «κρυφούς όρους» των συμβολαίων πονοκέφαλος για τις ομάδες

Οι αποκαλύψεις του Football Leaks για τους «κρυφούς όρους» των συμβολαίων πονοκέφαλος για τις ομάδες
Reuters / Carl Recine

Τα Football Leaks έρχονται να ακολουθήσουν τα βήματα των WikiLeaks του Julian Assange και να προκαλέσουν ανάλογο σεισμό στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα με τις αποκαλύψεις τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε ήδη έρευνα για το «καρφί», που διαρρέει τα στοιχεία των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της στα Football Leaks, καθώς η αποκάλυψη για το πραγματικό ποσό της μετεγγραφής του Μπέιλ, ήταν εκείνη, που έβαλε στο κάδρο την διοργάνωση.

Και οι ατζέντηδες των ποδοσφαιριστών από την πλευρά του είναι έξαλλοι και έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες για να μπορέσουν να ανακαλύψουν τους υπεύθυνους.

Οι «σπουδαιότερες αποκαλύψεις» μέχρι τώρα

Γκάρεθ Μπέιλ: η επιβεβαίωση ότι η μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης κόστισε τελικά πάνω από 100 εκατομμύρια € και όχι 91 (που επίσημα είχε ανακοινωθεί) έκανε άνω-κάτω τα αποδυτήρια της «βασίλισσας»

Ρανταμέλ Φαλκάο: 50 εκατ, € θα πρέπει να δώσει η Τσέλσι μέχρι τις 29 Απριλίου στην Μονακό για να τον αποκτήσει. Δεν έδωσε ούτε cent όταν τον απέκτησε, παρά τα 185.000 € του εβδομαδιαίου μισθού του.

Νεϊμάρ: συμφωνία 900 χιλιάδων € το χρόνο του άσου της Μπαρτσελόνα για να διαφημίζει σαμπουάν στην Άπω Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα και Ταϊβάν)

Μεσούτ Οζίλ: έχει όρο στο συμβόλαιο του με την Άρσεναλ, ότι οι Λονδρέζοι θα πρέπει να ειδοποιήσουν την Ρεάλ, αν δεχτούν προσφορά από την Μπαρτσελόνα. Η «βασίλισσα» θα έχει 48 ώρες να κάνει υψηλότερη πρόταση. Κόστισε 44 εκατ. € συν 1 εκατ. για κάθε χρόνο, που η Άρσεναλ θα βγαίνει στο Champions League.

Τόνι Κρόος: η Ρεάλ πλήρωσε 25 εκατομμύρια € στην Μπάγερν και 10,8 εκατ. € τον χρόνο στον παίκτη. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020 και η ρήτρα του είναι στα 300 εκατ. €.

Άντονι Μαρσιάλ: η μετακίνηση του από την Μονακό στην Γιουνάιτεντ μπορεί να φτάσει τα 80 εκατ. € (!). Ήδη πλήρωσε 20. Μέχρι την 1η Ιουλίου 2016 άλλα 30. Και επιπλέον υπάρχουν bonus στόχων: από 10 εκατ. € αν σκοράρει περισσότερα από 25 γκολ σε 3 σεζόν, αν παίξει 25 φορές με την εθνική Γαλλίας και αν είναι υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα.

Νταβίντ Ντε Χέα: 11 εκατ. € θα έπαιρνε κάθε χρόνο μέχρι την σεζόν 2020-21 και ρήτρα 500 εκατ. €, εφόσον ολοκληρωνόταν το deal με την Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι. Το νέο του συμβόλαιο στην Γιουνάιτεντ φτάνει τα 10,9 εκατ. € ετησίως και το 50% των δικαιωμάτων του στον σύλλογο.

«Παράδεισος διαφθοράς το ποδόσφαιρο»

Το Γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες συνέντευξη με φερόμενο εκπρόσωπο του ιστότοπου, που εξήγησε τα κίνητρα για αυτή την πρωτοβουλία.

«Ζούμε όλοι στην Πορτογαλία και είμαστε Πορτογάλοι. Δεν είμαστε υπάλληλοι κάποιου και δεν πληρωνόμαστε, δρούμε εθελοντικά. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα για λόγους ασφάλεια, γιατί κατανοούμε ότι κάναμε ισχυρούς εχθρούς. Μαζεύαμε καιρό στοιχεία, αλλά ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, με αφορμή κάποιες «περίεργες μετεγγραφές» στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι αποκαλύψεις μας για τα «μεγάλα ονόματα» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για «διαφάνεια». Να καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι τα «κόλπα» που κάνουν οι ομάδες για να αποφύγουν φόρους. Δεν έχουμε «υποκλέψει» κανένα στοιχείο. Έχουμε μεγάλο δίκτυο, που μας προμηθεύει τα στοιχεία. Έχουν βάλει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να μας ανακαλύψουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Κάθε ημέρα θα δημοσιεύουμε τουλάχιστον 2 συμβόλαια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ