ΣΠΟΡ

Νότια Κορέα: Η FC Seoul απολογείται για τις κούκλες του σεξ στις άδειες κερκίδες

Νότια Κορέα: Η FC Seoul απολογείται για τις κούκλες του σεξ στις άδειες κερκίδες
EPA/ YONHAP

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Νότιας Κορέας FC Seoul ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της μετά την κριτική που δέχτηκε για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε κούκλες του σεξ για να γεμίσει τις κενές κερκίδες του γηπέδου, στο δεύτερο παιχνίδι της K League.

Την Κυριακή, η FC Seoul έπαιξε εντός έδρας με την Gwangju στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας, το οποίο κανονικά θα ξεκινούσε στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ορισμένοι από τους τηλεθεατές παρατήρησαν ότι οι κούκλες έμοιαζαν πολύ με κούκλες του σεξ.

Η ομάδα δέχτηκε έντονη κριτική στα social media και αναγκάστηκε να απολογηθεί μέσω αναρτήσεων σε Facebook και Instagram. Παρά την κατακραυγή, η FC Seoul δήλωσε πως ήταν απλώς πανάκριβα μανεκέν και όχι κούκλες του σεξ αλλά όλοι μιλούν για απλό επικοινωνιακό ελιγμό, αφού τελικά η διοίκηση παραδέχθηκε ότι «τα μανεκέν που δεν ήταν κούκλες του σεξ» προήλθαν από εταιρία που κατασκευάζει αξεσουάρ και παιχνίδια του σεξ.

Λίγο πριν το ματς, η εταιρεία Dalcom πρότεινε στην ομάδα να γεμίσει κάποιες από τις κενές κερκίδες και ο σύλλογος συμφώνησε. Συνολικά 30 μοντέλα, 25 γυναικεία και 5 ανδρικά, τοποθετήθηκαν στις άδειες κερκίδες. Μάλιστα κάποιες από τις κούκλες «κρατούσαν» και διαφημιστικές πινακίδες πορνογραφικών ιστοσελίδων, παρά το γεγονός ότι στη Νότια Κορέα η πορνογραφία απαγορεύεται βάσει νόμου.

Η γερμανική Bundesliga ξεκίνησε εκ νέου μέσα στο Σαββατοκύριακο, επίσης χωρίς θεατές όπως και στη Νότια Κορέα, ενώ στη Βρετανία η Premier League είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου, αν και πολλοί περιμένουν νέα μετάθεση από τις αρχές.

Με πληροφορίες από South Korean football club apologizes for filling stands with 'sex dolls'\, by Jack Guy and Sophie Jeong, CNNi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ