ΣΠΟΡ

Super League: Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου προτείνει στην κυβέρνηση

Super League: Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου προτείνει στην κυβέρνηση
ΙΝΤΙΜΕ

Στην τελική ευθεία για να δούμε ξανά ελληνικό πρωτάθλημα έβαλε τα πράγματα η τηλεδιάσκεψη της Super League σήμερα, Δευτέρα.

Όπως αποφασίστηκε, ομόφωνα μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λίγκας, η διοργανώτρια αρχή θα προτείνει στην κυβέρνηση να αρχίσουν τα play off και τα play out το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου.

Στο ΔΣ που έγινε, λοιπόν, ο Μηνάς Λυσάνδρου έκανε την πρόταση για να γίνει η σέντρα στις 6 Ιουνίου και το αίτημα έγινε δεκτό από τις ομάδες. Πλέον, η Super League θα στείλει το αίτημα στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Άλλωστε, από αυτή την εβδομάδα οι ομάδες έχουν επιστρέψει σε κανονικές προπονήσεις, τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και ετοιμάζονται για να μπουν ξανά στο γήπεδο και να παίξουν ποδόσφαιρο.

Στη συνεδρίαση της Super League μετά την κατάθεση του αιτήματος από τον Μηνά Λυσάνδρου, ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης τάχθηκε πρώτος υπέρ του, ενώ ενστάσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας αλλά και Αριστείδης Πιαλόγλου της Ξάνθης. Ο τελευταίος, μάλιστα, επικαλέστηκε έγγραφο του Λευτέρη Αυγενάκη προς τις ομάδες της Super League 2 όπου τους ζητά να υπογράψουν πως θα τηρήσουν το πρωτόκολλο.

Επειδή κάτι αντίστοιχο δεν ζητήθηκε στη Super League 1 ζήτησε να αποφασιστεί αν η Λίγκα μπορεί να πάρει την ευθύνη για να υπογραφούν συμφωνητικά με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές, υπενθυμίζοντας πως ο νόμος για τη μετάδοση του ιού από αμέλεια προβλέπει ακόμα και φυλάκιση. Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραπαπάς εκ μέρους του Ολυμπιακού αναρωτήθηκε αν «πρέπει να περιμένει η Λίγκα να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και τελευταίο το ποδόσφαιρο που είναι και πιο ελεγχόμενο».

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες συμφώνησαν να κατατεθεί το αίτημα και πλέον έχουν βάλει ως στόχο το να μπουν στα γήπεδα για να αρχίσουν τα play off και τα play out στις 6 και 7 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα, στο ΔΣ επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 κατά πλειοψηφία ενώ ομόφωνα εξελέγη ως αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΣ η Κάτια Κοξένογλου, εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος. Τέλος, η Super League θα συμμετάσχει στο World Leagues Forum όπως αποφασίστηκε.

Η ανακοίνωση της Super League

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ