ΣΠΟΡ

Το δίδυμο ΛαΒίν-Γκόρντον συναγωνίστηκε σε επιδόσεις το Τζόρνταν-Ντόμινικ του 1988

Το δίδυμο ΛαΒίν-Γκόρντον συναγωνίστηκε σε επιδόσεις το Τζόρνταν-Ντόμινικ του 1988
ο Ζακ Λαβίν "πετάει" για τη νίκη στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game 2016 Reuters / Bob Donnan-USA TODAY Sports

Κατέρριψαν όλους τους νόμους της φυσικής με τα καρφώματα τους οι δυο εφετινοί φιναλίστ του διαγωνισμού καρφωμάτων στο All Star Game. Μόνον ο Air Jordan (που έχει σήμερα γενέθλια) ήταν καλύτερος.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις, ο Ζακ ΛαΒίν κέρδισε το All Star με κάρφωμα από το ύψος της βολής και διήνυσε 4,48 μέτρα στον αέρα, όπου και... παρέμεινε για 0,89 δευτερόλεπτα (!). Ο άσος των Τίμπεργουλβς δεν ξεπέρασε πάντως το «hang time» του Μάικλ Τζόρνταν, που είχε μείνει στον αέρα για 0,92 δευτερόλεπτα.

Περισσότερη ώρα στον αέρα (0,94 δευτερόλπετα), αλλά με διαφορετικού τύπου άλμα, «κρατήθηκε» ο 2ος Άαρον Γκόρντον, πηδώντας πάνω από τη μασκότ του Ορλάντο και φέρνοντας τα πόδια του στο ύψος της μέσης του. To άλμα του ήταν στα 2,31μ. και άνετα του χάριζε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο (ο Καναδός Ντέρεκ Ντρούιν πήρε το χάλκινο ξεπερνώντας τα 2,29μ. το 2012).

Τα γενέθλια του Τζόρνταν

Η σημερινή ημέρα είναι πάντως αφιερωμένη στον κορυφαίο αθλητή, που πάτησε ποτέ τα παρκέ του μπάσκετ: 17 Φεβρουαρίου 1963 γεννιέται ο Μάικλ Τζόρνταν και σήμερα γορτάζει τα 53α γενέθλιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ