ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΑΟ: Δύο χρόνια από την αλλαγή της διοίκησης

Παναθηναϊκός ΑΟ: Δύο χρόνια από την αλλαγή της διοίκησης

Σαν σήμερα το 2018, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου για να επαναφέρει τον Σύλλογο στο μέγεθος που του αρμόζει σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν 8 Ιουνίου 2018 όταν στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» διεξήχθησαν οι εκλογές του Παναθηναϊκού ΑΟ.

Ο Σύλλογος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σε μια κατάσταση φθοράς (κυρίως) και αφθαρσίας με τα περισσότερα τμήματά του να είναι στην Α2 κατηγορία και το «τριφύλλι» να φυτοζωεί.

Η εκλογή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εκείνη την ημέρα, άλλαξε το μέλλον του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο οποίος με σταθερά βήματα, προσεκτική οργάνωση και διαχείριση επανέρχεται σταδιακά στο στάτους που αρμόζει στο μέγεθος και την ιστορία του.

Το έργο που είχε μπροστά της η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού έπρεπε να συνδυαστεί η οικονομική σωτηρία του Συλλόγου με την οργάνωση αλλά και την αναγέννηση των αγωνιστικών τμημάτων. Κάτι που επετεύχθη από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Τα ομαδικά τμήματα επέστρεψαν στην Α1 κατηγορία, στα ατομικά αθλήματα έγινε αναδιάρθρωση ενώ παράλληλα ξεκίνησε η ρύθμιση και η αποπληρωμή του οικονομικού χρέους που άφησαν σαν «βαρίδι» οι προηγούμενες διοικήσεις του Παναθηναϊκού ΑΟ.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος άρχισε να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, δίνοντας σε όλους τους αθλητές ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον έτσι ώστε να συγκεντρωθούν μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να μην έχουν να νοιαστούν για οτιδήποτε άλλο μπορούσε να τους αποσπάσει από την προσπάθεια για διάκριση.

2853778 1

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος μετά από δυο χρόνια με τη διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο «τιμόνι», έφτασε τους 1.587 τίτλους σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, ενώ σημαντική στιγμή ήταν η επιστροφή του βόλεϊ ανδρών στους τίτλους. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατάφερε, με τη συνδρομή του προέδρου του Συλλόγου που έδωσε εντολή για την απόκτηση ου Βόγιν Τσάτσιτς, να πάρει το «League Cup Νίκος Σαμαράς». Στον δεύτερο τελικό στο κλειστό του «Αγίου Κοσμά», παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός ΑΟ επέστρεψε στους τίτλους στο βόλεϊ ανδρών μετά από 10 χρόνια.



Σημαντικό «παράσημο» για τον Παναθηναϊκό ΑΟ, είναι η δημιουργία του Παναθηναϊκού ΑμεΑ. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου το 2018, η «Μάνα του Λόχου» ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του Παναθηναϊκού ΑμεΑ! Σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα δημιουργήθηκε και το πρώτο τμήμα, το μπάσκετ με αμαξίδιο, ενώ ακολούθησαν άλλα επτά τμήματα. Μέσα σε διάστημα διετίας ιδρύθηκαν από τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ τα τμήματα ξιφασκίας με αμαξίδιο, σκοποβολής ΑμεΑ, άρσης βαρών σε πάγκο, ποδηλασίας ΑμεΑ, κολύμβησης ΑμεΑ, τοξοβολίας ΑμεΑ και πινγκ πονγκ ΑμεΑ. Παράλληλα, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων σε ανθρώπους με μειωμένη ικανότητα όρασης, μέσω ενός ειδικού συστήματος που δημιουργήθηκε από τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ και τα κατάλληλα ινστιτούτα και πανεπιστήμια!

2129320 1

Το δεδομένο είναι πως μετά από δυο χρόνια, ο Παναθηναϊκός πατάει πλέον γερά στα πόδια του. Αν προσθέσουμε και τους εγχώριους τίτλους, τις διεθνείς διακρίσεις των αθλητών στα ατομικά αθλήματα, με αρκετούς από αυτούς να έχουν εξασφαλίσει ή να βρίσκονται στην διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τότε όχι μόνο ο «πράσινος» Γίγαντας… ξύπνησε, αλλά είναι και πάλι όρθιος και δυνατός!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ