ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo / Kamran Jebreili

Δυσάρεστα είναι τα νέα για το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος διαγνώστηκε την Τρίτη θετικός στον κορωνοϊό, στον απόηχο ενός τουρνουά αντισφαίρισης που διοργάνωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε προγραμματίσει να παίξει στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής, επιβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Γιελένα, διαγνώστηκαν θετικοί στο Covid 19, μετά την επιστροφή τους στη Σερβία. Αντίθετα τα παιδιά του ζεύγους βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Σε δήλωση που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο, ο Τζόκοβιτς υπεραμύνθηκε της διοργάνωσης του Adria Tour, η οποία, όπως είπε, έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο επί 17 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υποστήριξε:

«Διοργανώσαμε το τουρνουά σε μια στιγμή ύφεσης του κορωνοϊού, πιστεύοντας ότι οι συνθήκες για τη φιλοξενία αγώνων στην Κροατία ήταν οι αρμόζουσες. Δυστυχώς, ο ιός είναι ακόμη παρών και πλέον συνιστά μια νέα πραγματικότητα, που προσπαθούμε ακόμη και τώρα να αντιμετωπίσουμε αλλά και να ζήσουμε μ’ αυτή. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα χαλαρώσουν με τον καιρό, ώστε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Λυπάμαι βαθύτατα για κάθε ξεχωριστό κρούσμα επιμόλυνσης από τον ιό. Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία κανενός και ότι όλοι θα είναι καλά».

Ο Σέρβος τενίστας πρόσθεσε ότι θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες και ότι θα υποβληθεί σε νέο τεστ ανίχνευσης Covid 19, σε πέντε ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι το τουρνουά τένις ATP έχει ανασταλεί έως τις 14 Αυγούστου, το τουρνουά Adria ξεκίνησε στη Σερβία νωρίτερα τον Ιούνιο, με τη συμμετοχή πολλών φαν της αντισφαίρισης.

Οι συνολικά οκτώ τενίστες που φωτογραφήθηκαν σε κοντινή φυσική απόσταση από τον Τζόκοβιτς βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ελέγχων για Covid 19, με τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς να επιβεβαιώνει πως βρέθηκε και αυτός θετικός στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί τενίστες, όπως ο Νικ Κύργιος που αποδοκίμασαν την πρωτοβουλία του Τζόκοβιτς να διοργανώσει τουρνουά εν μέσω πανδημίας. Ο Κύργιος χαρακτήρισε την απόφαση του Σέρβου τενίστα «ανόητη», ενώ ο παλαίμαχος της αντισφαίρισης, Κρις Έβερτ, έδωσε έμφαση στο γεγονός της έλλειψης αποστάσεων μεταξύ των παικτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ