ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα χορταστικό ματς για το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα χορταστικό ματς για το πρωτάθλημα.
EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης

Το ντέρμπυ της 23ης αγωνιστικής ήταν συναρπαστικό με το «τριφύλλι» να προηγείται 2-0, αλλά τον Δικέφαλο να επιστρέφει στο ματς και να εξασφαλίζει την ισοπαλία.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν πιεστικό και το γρήγορο γκολ του Μπεργκ από ασίστ του Βλαχοδήμου στο 10’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, που για 20 λεπτά είχαν τον έλεγχο. Όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην συνέχεια, και μπόρεσε να βγάλει και κάποιες φάσεις στην περιοχή του «τριφυλλιού».

pao-paok


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Ίδιο ξεκίνημα για το «τριφύλλι» και στο β μέρος, με 2η ασίστ του Βλαχοδήμου και τον Καλτσά να τιμωρεί στην «κόντρα» την άμυνα του ΠΑΟΚ, που ήταν πάνω από την σέντρα(!) για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε και αφού στο 55 ο Στιλ σταμάτησε τον Κίτσιου, μέσα από την περιοχή, δεν μπόρεσε στην συνέχεια της φάσης να κάνει το ίδιο στο εκπληκτικό σουτ του Τσίμιροτ για το 2-1. Στο 67 ήταν η σειρά του Πέλκα, αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής να στείλει με προβολή για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

2473258


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / Δημήτρης Ντουντούμης)

Μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε. Ο Δικέφαλος τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χαρίση στο 91 με 2η κίτρινη, ενώ οι «πράσινοι» μένουν για 5ο ματς στην έδρα τους χωρίς νίκη (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

2473095


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στα Χανιά ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό, προηγήθηκε με τον Γουνδουλάκη στο 7’ αλλά στην συνέχεια έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, πέφτοντας και σε τον εκπληκτικό γκολκίπερ Κυριακίδη. Έτσι ο Μαρκόφσκι ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά στο 87, παρότι η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες από το 51 λόγω αποβολής του Μουνιός (2η κίτρινη).

Στο «Ελ Θράκικο», η Ξάνθη ουσιαστικά «τελείωσε» τον Πανθρακικό (για την υπόθεση παραμονής) με γκολ του Παπαστεργιανού στο 84 (άστοχη έξοδος του γκολκίπερ Αθανασιάδη), παρότι οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς καλύτεροι, δίχως όμως τρόπο να νικήσουν το πολύ καλό τερματοφύλακα της Skoda Ζαρόπουλο.

Τα αποτελέσματα (23η αγωνιστική)

Λεβαδειακός-Καλλονή 1-0
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 1-1
Ξάνθη-Πανθρακικός 1-0
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2
Βέροια-Πανιώνιος (Δευτέρα 22/2-19.30)

23η αγωνιστικη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ