ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

King Otto: Ένα ντοκιμαντέρ για την πορεία του Όττο Ρεχάγκελ προς το Euro του 2004 (vid)

King Otto: Ένα ντοκιμαντέρ για την πορεία του Όττο Ρεχάγκελ προς το Euro του 2004 (vid)
AP Photo

Η επιτυχία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας στο Euro του 2004, ήταν αναμφίβολα ένα μικρό θαύμα, το οποίο γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο θαυματοποιός που το επέτρεψε να συμβεί, δεν είναι άλλος από τον Όττο Ρεχάγκελ.

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο Γερμανός προπονητής της ομάδας, ο «Βασιλιάς» Όττο Ρεχάγκελ. Εχοντας σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το ντοκιμαντέρ King Otto πραγματεύεται την πορεία προς το Euro και το πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία.

Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη μόνιμο κάτοικο της Νέας Υόρκης, με θητεία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, το «King Otto» θα βγει στις αίθουσες σύντομα από την εταιρεία διανομής Tanweer.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ