ΣΠΟΡ

Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών και των ημιτελικών

Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών και των ημιτελικών
INTIME/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής στα κεντρικά της UEFA στην Νιόν της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Champions League, οι οποίοι θα έχουν την μορφή του Final 8 καθώς όλα τα ματς θα διεξαχθούν στην Λισαβόνα, έπειτα από την έξαρση του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής οι Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν είχαν ήδη προκριθεί από την φάση των «16» και μάλιστα δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τους επαναληπτικούς των άλλων τεσσάρων ματς, μια και κληρώθηκαν… μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, στα προημιτελικά, οι Γερμανοί θα παίξουν κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» της Μαδρίτης, ενώ οι Ιταλοί από το Μπέργκαμο θα κοντραριστούν με τους Παριζιάνους.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε… λίγο για να μάθουμε τις άλλες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ» των προημιτελικών. Συγκεκριμένα, ο νικητής από το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει κόντρα σ’ αυτόν από την «μάχη» της Γιουβέντους με την Λιόν. Στα πρώτα παιχνίδια, οι «πολίτες» είχαν επικρατήσει 2-1 της «Βασίλισσας» στην Μαδρίτη, ενώ οι «Λιονέ» είχαν επιβληθεί 1-0 της «Γηραιάς Κυρίας».

Ο τέταρτος προημιτελικός θα διεξαχθεί με τους νικητές από τα ζευγάρια της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου με την Τσέλσι. Σαφέστατο προβάδισμα για να βρεθεί στο Final 8 της Λισαβόνας έχουν οι Βαυαροί, οι οποίοι είχαν επιβληθεί 3-0 των «μπλε» στο Λονδίνο και έχουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους, ενώ οι «παρτινοπέι» και οι «μπλαουγκράνα» είχαν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς με το 1-1 στην Ιταλία.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής διεξήχθη η κλήρωση και για τα ημιτελικά. Εκεί έγιναν γνωστά τα δύο πιθανά ζευγάρια. Στον πρώτο θα βρίσκεται ο νικητής από τον πρώτο προημιτελικό, ήτοι ο νικητής από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους - Λιόν και θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον τρίτο προημιτελικό, τον νικητή από το ζευγάρι Νάπολι ή Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου ή Τσέλσι.

Τέλος, ο νικητής από το ζευγάρι της Αταλάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει κόντρα στον νικητή του ζευγαριού της Λειψίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, συνθέτοντας τον δεύτερο ημιτελικό.

Συνοπτικά οι κληρώσεις:

Final 8 (Λισαβόνα)

Προημιτελικά (12-15 Αυγούστου)
1. Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους ή Λιόν
2. Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης
3. Νάπολι ή Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου ή Τσέλσι
4. Αταλάντα - Παρί Σεν Ζερμέν

Ημιτελικά (18-19 Αυγούστου)
Νικητής 1 - Νικητής 3
Νικητής 4 - Νικητής 2

Τελικός 23 Αυγούστου στο στάδιο της Μπενφίκα στην Λισαβόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ