ΣΠΟΡ

Ένοχος ο Τζόνσον για σεξουαλική δραστηριότητα με ανήλικη, αθώος για σεξουαλική πράξη μαζί της!

Ένοχος ο Τζόνσον για σεξουαλική δραστηριότητα με ανήλικη, αθώος για σεξουαλική πράξη μαζί της!
Reuters / Phil Noble

Η πολύκροτη δίκη του διεθνή Άγγλου ποδοσφαιριστή, Άνταμ Τζόνσον έφτασε στο τέλος της με την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος ενόρκων, που αθώωσαν μεν τον παίκτη για την κατηγορία της σεξουαλικής πράξης με την ανήλικη μαθήτρια, αλλά τον καταδίκασαν για σεξουαλική δραστηριότητα. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου προανήγγειλε την φυλάκισή του!

Σε ό, τι αφορά τη 2η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Άνταμ Τζόνσον, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούσαν 8 γυναίκες και 4 άνδρες, δεν πείστηκε κυρίως από την κατάθεση της 15χρονης μαθήτριας και τα στοιχεία, ότι στο 2ο ραντεβού της με τον Άγγλο διεθνή παίκτη του έκανε στοματικό έρωτα.

Αντίθετα για την 1η κατηγορία, της σεξουαλικής δραστηριότητας με την μαθήτρια (αν στο «φιλί» στο 2ο ραντεβού τους, τα χάδια θεωρούνται «επαφή») οι ένορκοι έκριναν τον Τζόνσον «ένοχο».

Ο Δικαστής είχε ζητήσει από το σώμα των ενόρκων να βγάλει ομόφωνη απόφαση για τις κατηγορίες που βάραιναν τον παίκτη, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τους ενόρκους που συνεδρίαζαν σχεδόν 2 ημέρες! Μετά την ανακοίνωση για την 2η κατηγορία και βλέποντας την δυσκολία τους, τους ενημέρωσε ότι θα δεχτεί και απόφαση 10-2 και έστειλε τους ενόρκους σε νέα συνεδρίαση. Μετά από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε και η υπόλοιπη ετυμηγορία.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει το ύψος της ποινής σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι τότε θα οριστεί εγγύηση για τον Τζόνσον με περιοριστικούς όρους.

Ρητά ανέφερε όμως ότι ο κατηγορούμενος κινδυνεύει με μεγάλη ποινή φυλάκισης (από 4 έως 10 χρόνια) και πιθανότατα τα 5 χρόνια θα είναι η βάση της ποινής. Χαρακτηριστικά είπε στον παίκτη: "σου ορίζω εγγύηση για να τακτοποιήσεις τις υποθέσεις σου και να αποχαιρετήσεις την κόρη σου! Γιατί θα κάνεις πολύ καιρό να την δείς!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άνταμ Τζόνσον είχε ήδη δηλώσει ένοχος στο ξεκίνημα της δίκης του, για το γεγονός ότι είχε «διαδικτυακή σχέση» μαζί της και ότι την φίλησε, ενώ γνώριζε ότι είναι κάτω των 16 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ