ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Φάρος Κερατσινίου στις 17:30

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Φάρος Κερατσινίου στις 17:30
Το τρόπαιο του Κυπέλλου μπάσκετ Eurokinissi/ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο μπάσκετ κρίνεται την Κυριακή στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τον Παναθηναϊκό να τίθεται αντιμέτωπος με τον Φάρο Κερατσινίου στις 17:30, στον τελικό του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός και Φάρος αναμετρώνται στον 41ο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, με την ομάδα του Κερατσινίου να... ζει το όνειρό της και τον Παναθηναϊκό να στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Η ομάδα του «τριφυλλιού» βρίσκεται για 22η φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για 12η συνεχόμενη σεζόν, ενώ κυνηγά το 5ο διαδοχικό τρόπαιο και συνολικά 17ο στην ιστορία της στο θεσμό.

Από την άλλη, στον Φάρο γνωρίζουν πως οι πιθανότητες τους για την κατάκτηση του τροπαίου είναι ελάχιστες, όμως στον αθλητισμό γίνονται και θαύματα. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της ομάδας του Κερατσινίου, έχουν ήδη πετύχει το δικό τους θαύμα, με την παρουσία τους στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας αποκλείσει πριν από λίγους μήνες και τον ΠΑΟΚ.

Ο Φάρος είναι η τρίτη ομάδα στην ιστορία που από την Α2 φτάνει στον τελικό, μετά τον Πανελλήνιο, που είχε ηττηθεί το 1987 110-70 από τον Άρη, και το Ρέθυμνο, που το 2007 είχε χάσει 87-48 από τον Παναθηναϊκό.

Όμως ο φετινός τελικός Κυπέλλου έχει ακόμα μία ιδιαιτερότητα, καθώς δύο σπουδαίοι μπασκετμπολίστες αγωνίζονται για τελευταία φορά στον θεσμό.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, θα λάβει μέρος στον δωδέκατο τελικό Κυπέλλου στην τεράστια καριέρα του, η αυλαία της οποίας θα πέσει στο τέλος της περιόδου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι ήδη ρέκορντμαν σε συμμετοχές σε τελικούς και σε κατακτήσεις του Κυπέλλου, καθώς μετρά 9 τρόπαια σε 11 συμμετοχές και μένει να δούμε αν στη λήξη της αναμέρτησης θα είναι εκείνος που θα σηκώσει το τρόπαιο του Κυπέλλου, για ακόμα μία, αλλά τελευταία, φορά στην πετυχημένη καριέρα του.

ddiamantidis

Πηγή: Eurokinissi

Όμως και ο Μιχάλης Κακιούζης, διεκδικεί σήμερα, στα 39 του χρόνια και στην τελευταία σεζόν της καριέρας του το τρίτο του τρόπαιο στο θεσμό (συμμετέχει για πέμπτη φορά σε τελικό).

kakiouzis

Πηγή: Eurokinissi

Πριν από το τζάμπολ του τελικού, ο ΠΣΑΚ θα τιμήσει τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Μιχάλη Κακιούζη για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ τον αρχηγό του Παναθηναϊκού θα βραβεύσει και ο Φάρος.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με έξι ευρωπαϊκά. Πριν έξι χρόνια ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Ζούμε το όνειρό μας. Φτάσαμε εδώ με πολύ πάθος και ομόνοια. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την διοίκηση που έχει την αμέριστη συμπαράσταση. Όσον αφορά το παιχνίδι, θέλουμε να ζήσουμε και αυτή τη στιγμή και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ότι ο Φάρος δεν ήρθε τυχαία εδώ», δήλωσε ο προπονητής του Φάρου Ανδρέας Πολέμης, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο τελικό.

polemisjorjevic

Πηγή: Eurokinissi

«Για εμάς είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν μέχρι τώρα. Σεβόμαστε τον Φάρο, άξιζε να φτάσει στον τελικό. Όλοι οι παίκτες του έχουν εμπειρία από την Α1. Είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε στον τελικό. Θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι για να πάρουμε το Κύπελλο. Θέλω να συγχαρώ τους αντιπάλους μας. Αυτή είναι μια σπουδαία ιστορία για το μπάσκετ, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό διδάσκει πώς φτάνει κανείς στους μεγάλους στόχους. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι μετά τη Μάλαγα. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε με τη σειρά του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ