ΣΠΟΡ

Champions League: Η Παρί σεν Ζερμέν πέρασε από το Λονδίνο και την Τσέλσι

Champions League: Η Παρί σεν Ζερμέν πέρασε από το Λονδίνο και την Τσέλσι
Reuters / Eddie Keogh Livepic

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Παρί πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Αυτή την φορά όμως με πιο εμφατικό και πειστικό τρόπο (νίκη 2-1), από την περυσινή πρόκριση επί της Τσέλσι στην παράταση με ισοπαλία.

Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο με την Παρί να ξεκινά έχοντας κατοχή της μπάλας και δίκαια να ανοίγει το σκορ στο 16 με κοντινή προβολή του Ραμπιό, από μεταβίβαση-ποίημα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Η Τσέλσι πάντως δεν κατέθεσε τα όπλα και με πίεση στο κέντρο έκλεψε μπαλιές και σε αντεπιθέσεις έψαξε την ισοφάριση, που τελικά ήρθε στο 27 από κίνηση σέντερ-φορ του Ντιέγκο Κόστα με αλλαγή ποδιού και τον Τιάγκο Σίλβα ακόμη να τον ψάχνει...

Στο β ημίχρονο οι καθοριστικές φάσεις έγιναν μέσα σε 3 λεπτά. Στο 65 ο Τραπ κάνει μια πολύ δύσκολη διπλή απόκρουση σε σουτ του Ουίλιαν και του Αζάρ, και στο 68 ο Ντι Μαρία βρήκε κενό από τα αριστερά και σέρβιρε το γκολ για το 1-2 της Παρί στον Ζλάταν (συμπλήρωσε 50 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα) μέσα στην μικρή περιοχή. Η Τσέλσι χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα (που βγήκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού στο 60) ήταν απίθανο στην συνέχεια να βάλει 3 γκολ για να προκριθεί.

Μαζί με την Παρί στους «8» είναι ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βόλφσμπουργκ και η Μπενφίκα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν και υπόλοιπες 4 ρεβάνς της φάσης των 16.

Champions League – φάση των 16

Τρίτη 15/3
Ατλέτικο Μ.-Αϊντχόφεν (0-0)
Μάντσεστερ Σίτυ-Ντινάμο Κ. (3-1)

Τετάρτη 16/3
Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (2-0)
Μπάγερν-Γιουβέντους (2-2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ