ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη γοήτρου με 3-1 από τον Παναθηναϊκό στο τέλος του ντέρμπυ

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη γοήτρου με 3-1 από τον Παναθηναϊκό στο τέλος του ντέρμπυ
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κρίθηκε στο φινάλε με δύο γκολ των ερυθρόλευκων στο τελευταίο 5λεπτο, που του έδωσαν τη νίκη με 3-1 σε ένα καλό ντέρμπυ.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό μόλις στο 3ο λεπτό από εξαιρετική μεταβίβαση του Λέτο και τον Μπεργκ να ξεφεύγει από το αντίπαλο κέντρο άμυνας πλασάροντας σωστά τον Ρομπέρτο. Με 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο ο Στραματσιόνι έμπλεξε λίγο τον Σίλβα, που ξεκίνησε μαζί Τσόρι και Φορτούνη.

16384599


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν και 2ο γκολ αλλά ο Ταυλαρίδης στο 28 έστειλε την μπάλα πάνω στον Ρομπέρτο μόνος του από την μικρή περιοχή. Οι ερυθρόλευκοι αφυπνίστηκαν και ισοφάρισαν με ξερό σουτ του Καμπιάσο στο 38 (ο βοηθός σήκωσε σημαία για οφσάιντ του Τσόρι, αλλά ο διαιτητής Κύζας πήρε την φάση πάνω του θεωρώντας ότι δεν επηρέαζε).

16385228


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Η πίεση (με την είσοδο Πάρντο και Ερνάνι) απόδωσε στο 87 με κεφαλιά του Ντα Κόστα σε φάουλ του Φορτούνη, με την άμυνα του «τριφυλλιού» να μένει «κολλημένη». Οι φιλοξενούμενοι τα «έχασαν» και δέχθηκαν και 3ο γκολ ένα λεπτό μετά με τον Ιντέγιε να κλέβει την μπάλα και να σκοράρει απέναντι στον Στιλ για το τελικό 3-1.

https://www.instagram.com/p/p

Οι 11άδες

Ολυμπιακός (Σίλβα / 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο (81 Πουλίδο), Φορτούνης, Τσόρι (62 Πάρντο), Φουστέρ (81 Ερνάνι), Ιντέγιε.

Παναθηναϊκός (Στραματσιόνι / 4-4-2): Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90 Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέιντ, Βιγιαφάνες (71 Εσιέν), Λέτο (74 Μαμούτε), Μπεργκ.

* Ένταση δημιουργήθηκε μετά το 3-1 και τον πάγκο του Παναθηναϊκού να φεύγει από την θέση του και να κατευθύνεται στην φυσούνα. Πληροφορίες (από την πλευρά του "τριφυλλιου") αναφέρουν πως άνθρωπος από την ασφάλεια των Πειραιωτών, πήγε προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων και έβρισε τον Σεμπαστιάν Λέτο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων των «πράσινων», που κινήθηκαν εναντίον του και έφτασαν μέχρι τη φυσούνα. Εκεί υπήρξε ένταση, ωστόσο αποφεύχθηκε κάτι πιο σοβαρό λόγω της παρουσίας της Αστυνομίας που δεν επέτρεψε την είσοδο στο χώρο των αποδυτηρίων. Όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι «πράσινοι» έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία και στη Σούπερ Λίγκα.

Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι κατέβηκε στα αποδυτήρια για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εκεί μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητή για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός): «Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια στον κόσμο. Δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, μας βοήθησαν στο ματς, χάρη σε αυτούς καταφέραμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Αναφορικά με το ματς, συγχαρητήρια στην ομάδα, δεν μείναμε στο ότι δεχθήκαμε το γκολ. Δείξαμε ψυχραιμία και κρατήσαμε την υπομονή μας μέχρι τέλους και πιστεύαμε πως θα πάρουμε το ματς, όπως και το κάναμε, συγχαρητήρια στους παίκτες», ανέφερε αρχικά. Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Στον Ολυμπιακό, στον κόσμο, στον πρόεδρο, όλους εκείνους που φέτος έχουν κάνει καταπληκτική χρονιά . Η νίκη ανήκει στον Ολυμπιακό, ο αντίπαλος ήταν αξιοπρεπής, αλλά ήμασταν καλύτεροι».

https://www.instagram.com/p/p

Αντρέα Στραματσιόνι (Παναθηναϊκός): «Λυπάμαι για την Ελλάδα, για τη χώρα αυτή την οποία πραγματικά αγαπώ. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Όταν ρωτήθηκε να εξηγήσει το γιατί, η απάντησή του ήταν η εξής: «Παίξαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά κάθε αγώνας αποτελείται από περιστατικά και επεισόδια. Παίξαμε καλά αλλά λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί θα μπορούσε να εξελιχθεί...»

*Στην Σ/Τ ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις αφορούν στο επεισόδιο που έγινε στο τέλος του αγώνα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Η 26η αγωνιστική

16384081


(Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 2-1 / Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Στα άλλα ματς ξεχωρίζει η ανατροπή του Ατρόμητου με 10 παίκτες (λόγω αποβολής του Κεϊτά στο 63) στο ματς με τον Αστέρα και η άνετη εκτός έδρας επικράτηση του Πλατανιά στην Λιβαδειά.

Το πανόραμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/3
Πανιώνιος-Ξάνθης 3-0
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3

Κυριακή 13/3
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 2-1 (68 Λαζαρίδης, 88 Λε Ταλέκ / 17 Δημούτσος)
Ηρακλής-Βέροια 1-1 (28 Βέλλιος / 9 Ανάκογλου)
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 0-3 (4 Κουλιμπαλί, 32 Αποστολόπουλος, 37 Ανγκούλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1

Δευτέρα 14/3
ΑΕΚ-Πανθρακικός (19.30)

Η βαθμολογία

26h agon



Διαβάστε σχετικά

Πέρασε με νίκη 3-0 ο ΠΑΟΚ από την έδρα του Παναιτωλικού που θύμιζε λίμνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ