ΣΠΟΡ

Εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή, νίκη Ευρώπης για Πλατανιά στην Βέροια.

Εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή, νίκη Ευρώπης για Πλατανιά στην Βέροια.
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τον Ηρακλή στην Λεωφόρο και σε ένα χορταστικό ματς κέρδισε με τους Μπεργκ-Μολέδο να σκοράρουν από δύο φορές, ενώ ο Πλατανιάς πέρασε από την Βέροια και ελπίζει ακόμη και για συμμετοχή στα πλέι-οφ της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το τρίποντο με δυνατό ξεκίνημα απέναντι στον Ηρακλή. Στο 9 ο Χουάντερσον σταμάτησε αρχικά τον Μπεργκ σε εκτέλεση πέναλτυ (το κέρδισε ο Λούκας από τον Τσιλιανίδη), όμως ο Σουηδός με 2η προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε το «τριφύλλι» και στο 27 ο Μολέδο με κεφαλιά ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη επί του «γηραιού» που είχε ελάχιστες προσπάθειες στην εστία του Στιλ.

2491829


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στον ίδιο ρυθμό, με τους Βιγιαφάνες-Λέτο να έχουν την μπαγκέτα, συνέχισαν οι γηπεδούχοι και οι δύο σκόρερ του έβαλαν και πάλι γκολ και με την ίδια σειρά (68 ο Σουηδός, που έφτασε τα 10 γκολ και 72 ο Βραζιλιάνος) για το εντυπωσιακό 4-0 επί του Ηρακλή.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 48 βαθμούς (στο -5 από την 2η ΑΕΚ), ο ΠΑΟΚ είναι στους 41, και ο Πανιώνιος στους 40, στην μάχη των πλέι-οφ.

2491835


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Νωρίτερα ο Πλατανιάς έκανε τη νίκη της αγωνιστικής με 1-0 μέσα στην Βέροια, με γκολ του Μενδρινού, ξεπέρασε τον Αστέρα Τρίπολης (που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό) και όντας στο -5 από τον 5ο Πανιώνιο ελπίζει ακόμη και για συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Στην Ξάνθη η αναμέτρηση είχε πολλές φάσεις, γκολ, αλλά όχι νικητή, αφού Scoda και Λεβαδειακός έμειναν στο 2-2. Στο 18 ο Καρυπίδης έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, που έχασαν και άλλες ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες στο 50 λόγω αποβολή του Ουόν, όμως μέσα σε δύο λεπτά (63 και 64) με Μπεν και Μάντζιο γύρισε το ματς. Το εύστοχο πέναλτυ του Λουσέρο έσωσε το παιχνίδι για την ακριτική ομάδα.

27η αγωνιστική

Σάββατο 19/3

Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2
Βέροια-Πλατανιάς 0-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-0

Κυριακή 20/3

Παναιτωλικός-ΑΕΚ (15.00)
ΠΑΟΚ-Καλλονή (17.15)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (17.15)
Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός (19.30)

Δευτέρα 21/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ