ΣΠΟΡ

Άλλαξε τη μυθική ατάκα του για τους Γερμανούς ο Γκάρι Λίνεκερ

Άλλαξε τη μυθική ατάκα του για τους Γερμανούς ο Γκάρι Λίνεκερ
Παίκτες της εθνικής Αγγλίας πανηγυρίζουν για το γκολ που τους έδωσε τη νίκη κόντρα στη Γερμανία EPA/ANNEGRET HILSE

Η θεωρία του Γκάρι Λίνεκερ ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι όπου 22 παίκτες κλωτσάνε μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», κατέρρευσε το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας, πέτυχε μια επική ανατροπή στο πλαίσιο διεθνούς φιλικής αναμέτρησης.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, βλέποντας την εκπληκτική ανατροπή, δεν άργησε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, να καταρρίψει τη θεωρία του και να «ακυρώσει» την περίφημη ατάκα του για τους Γερμανούς, που έχει μείνει στην ιστορία από το 1990, όταν και τα «λιοντάρια» αποκλείστηκαν από τα «πάντσερ» στα πέναλτι, στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Ιταλίας.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι όπου 22 παίκτες κλωτσάνε μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος οι Γερμανοί χαρίζουν ένα προβάδισμα δύο γκολ», έγραψε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος που έχε φορέσει τη φανέλα μεταξύ άλλων των Λέστερ, Μπαρτσελόνα, Έβερτον και Τότεναμ.

Μπορεί αυτή να μην είναι η πρώτη «μετατροπή» που κάνει ο Λίνεκερ στην ιστορική του δήλωση, ωστόσο είναι η πρώτη που γίνεται με αφορμή αγώνα σε εθνικό επίπεδο. Η προηγούμενη φορά που ο παλαίμαχος άσος είχε «ανακαλέσει» τη θεωρία του, ήταν μετά την νίκη της Τσέλσι επί της Μπάγερν στον τελικό του Champions League του 2012. Τότε είχε γράψει στο Twitter «To ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. 22 παίκτες κλωτσούν μια μπάλα για 120 λεπτά και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί, αλλά όχι πλέον».

Νωρίτερα, πάντως, ο Λίνεκερ είχε δώσει πάλι με Tweet τα συγχαρητήριά του στον Τζέιμι Βάρντι καθώς έγινε ο επόμενος παίκτης, μετά από αυτόν, που αγωνίζεται στη Λέστερ και πετυχαίνει γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

16437892

Απογοητευμένοι οι παίκτες της Γερμανίας μετά τη φιλική ήττα από την Αγγλία/Πηγή: EPA/CHRISTIAN CHARISIUS

Για την ιστορία, στο χθεσινό φιλικό η «nationalmannschaft» προηγήθηκε με 2-0 χάρις στα γκολ των Κρόος (43’) και Γκόμεθ (57’), όμως οι Άγγλοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα και αρχικά μείωσαν με τον Χάρι Κέιν (61), ισοφάρισαν στο 74ο λεπτό με τον Βάρντι και πέτυχαν την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις με γκολ του Έρικ Ντάιερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ