ΣΠΟΡ

Η Ισλανδία νίκησε 3-2 την εθνική που θέλει πολλή δουλειά για τα προκριματικά του μουντιάλ.

Η Ισλανδία νίκησε 3-2 την εθνική που θέλει πολλή δουλειά για τα προκριματικά του μουντιάλ.
EUROKINISSI / ICONPRESS

Προβληματική εμφάνιση της εθνικής ομάδας, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το νέο σχήμα, που επιλέγει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ούτε αμυντικά (η Ισλανδία, καλύτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο κέρδισε δίκαια), ούτε επιθετικά (ξεγελούν τα 2 γκολ και τα 2 δοκάρια σε 7 συνολικά προσπάθειες, με τέσσερεις επιθετικούς να αγωνίζονται και να έχουν μόλις από μία τελική ο Καρέλης και ο Βέλλιος). Και τον Μίχαελ Σκίμπε να μην συμπληρώνει καν όλες τις αλλαγές, που είχε δικαίωμα (6) σε φιλικό ματς...

Στο πρώτο ημίχρονο, η εθνική μας είχε την ίδια εικόνα με το προηγούμενο φιλικό. Μικρή παραγωγή φάσεων (ο Παπάζογλου σε ρόλο σέντερ φορ ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα) στο επιθετικό κομμάτι. Κενά στην αμυντική λειτουργία με το 3-5-2 του Σκίμπε, καθώς είχε και νέα πρόσωπα: 3άδα Οικονόμου, Μόρα, Σιόβα στα στόπερ, Χολέμπας αριστερό μπακ, αμυντικά χαφ Τζιόλης και Σταφυλίδης (;). Οι πλαγιοκοπήσεις των Ισλανδών ήταν πολλές, αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη αλληλοκάλυψη από τα χαφ, στις προωθήσεις των πλάγιων μπακ. Τελικές προσπάθειες: Ελλάδα 3, Ισλανδία 7, παρότι οι περισσότεροι βασικοί των φιλοξενούμενων αγωνίστηκαν στο β μέρος.

2498513


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Και όμως το ημίχρονο μας βρήκε μπροστά στο σκορ γιατί υπήρχε στην 11άδα ο Φορτούνης: δική του η έξυπνη εκτέλεση φάουλ προς τον Τοροσίδη, που ανατράπηκε από τον Χάλφρεντσον και ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε το 1-0 με πέναλτυ στο 19 (1η φάση για την εθνική μας) και δικό του εξαιρετικό τελείωμα από την γωνία της μεγάλης περιοχής στο 31 για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Οικονόμου, στο ντεμπούτο του στην 11άδα δεν έδιωξε σωστά σε κόρνερ, και ο Τραούστασον μείωσε σε 2-1, ενώ στο 5 είχαν δοκάρι σε φάουλ του Χάλφρεντσον. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο ακόμη δοκάρια, πρώτα από τον Καρέλη με διαγώνιο σουτ στο 43 και μετά με τον Κγιάρτανσον με τελείωμα εκτός περιοχής.

2498585


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Το επιθετικό δίδυμο άλλαξε για την εθνική, με τους Βέλλιο-Διαμαντάκο να δίνουν αρχικά μεγαλύτερη ενέργεια, τον Χολέμπας επιθετικά και πάλι να απειλεί, και τον Τζιόλη στο 48 να ισοφαρίζει τα δοκάρια των Ισλανδών, με κοντινή κεφαλιά σε κόρνερ. Οι Ισλανδοί έκλεισαν τον Φορτούνη, εκμηδένισαν την δημιουργία (ουδείς πλην του Έλληνα μέσου, και τα ανεβάσματα Χολέμπας-Τοροσίδη, είχε συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι), συνέχισαν την πίεση, κυριάρχησαν και ισοφάρισαν στο 70 με κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ, σε μια άμυνα που «έμπαζε»...

2498583


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Στο 82 ήρθε και το επόμενο γκολ των φιλοξενούμενων με νέα κεφαλιά (πάρτυ έκαναν οι Ισλανδοί στον αέρα σε όλα τα κόρνερ και φάουλ), με τον Καπίνο να μην μπορεί να σταματήσει τον Σίγκθορσον, για το 2-3 και τις τελικές τους να φτάνουν τις 15, ενώ οι δικές μας μόλις 7...

Η 11άδα της εθνικής (3-5-2): Καπίνο, Οικονόμου, Μόρας, Σιόβας (80 Τζαβέλλας), Τοροσίδης (77 Πέτσος), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77 Ταχτσίδης), Χολέμπας, Παπάζογλου (46 Βέλλιος), Καρέλης (46 Διαμαντάκος).

2498515


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει ακόμη 3 φιλικά εκτός έδρας (δύο με την Αυστραλία τον Ιούνιο -4 και 7- και ένα με την Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου) για να εμφανίσει μια ομάδα έτοιμη στα προκριματικά του ΠΚ 2018 της Ρωσίας και με πρώτο αντίπαλο στις 7 Οκτωβρίου την Κύπρο στο Καραϊσκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ