ΣΠΟΡ

Ένα ακόμη αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη ετοίμασε η Euroleague

Ένα ακόμη αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη ετοίμασε η Euroleague
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Βίντεο-αφιέρωμα με αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη ετοίμασε στο κανάλι της στο YouTube η Euroleague, στο οποίο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κάνει απολογισμό της καριέρας του και εξηγεί τους λόγους, που αποφάσισε να σταματήσει το καλοκαίρι.

Η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Euroleague πριν τον αγώνα με την Τσεντεβίτα είχε και συνέχεια καθώς ετοίμασε ένα ακόμη αφιέρωμα στην Ιντερνετική τηλεόραση της με αποκλειστική συνέντευξη του 3D.

«Ο στόχος μου όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι ήταν να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Δεν προσπάθησα να είμαι ο «αρχηγός», ο «ηγέτης». Μόνο να παίζω καλά και να δω πως είναι να αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, κόντρα στους καλύτερους» ήταν η πρώτη του απάντηση.

Στην κορυφή όλων των στατιστικών, όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους «αριθμούς» του. «Παίζω μπάσκετ προσπαθώντας να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν έχεις μια ικανότητα και με αυτή μπορείς να βοηθήσεις τον σύλλογο είναι καλό. Και προσπάθησα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Αν μπορούσα να παίξω άμυνα, έπαιζα. Αν είχα την ευκαιρία να σκοράρω, το έκανα. Αν μπορούσα ασσίτ έδινα, αν έπρεπε να κλέψω μπάλλες, αυτό έκανα. Δεν ψάχνω κάτι ειδικό μέσα στο ματς. Το παιχνίδι είναι εκείνο που μου δείχνει κάθε φορά τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω στο παρκέ».

Η Ευρωλίγκα του 2007 έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του αρχηγού του Παναθηναϊκού. «Ήταν πολύ ξεχωριστό για την καριέρα μου, γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος της Euroleague, και μάλιστα στην Αθήνα, μπροστά στους οπαδούς μας. Για μένα ήταν ευτυχία όλα αυτά τα χρόνια, που πέρασα με την ομάδα, γιατί ήταν συνήθως επιτυχημένες σεζόν. Είναι η 12η στην ομάδα, είχα μεγάλες επιτυχίες μαζί της και ευχαριστήθηκα κάθε λεπτό, όλα αυτά τα χρόνια».

Γιατί όμως θέλησε να σταματήσει στο τέλος της σεζόν; «Ήθελα να σταματήσω και να είμαι «ψηλά», ανταγωνιστικός στο παρκέ, να μην είμαι «βαρύς», να «μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου». Να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Για αυτό και αποφάσισα να είναι αυτή η τελευταία μου χρονιά και να σταματήσω ψηλά».

Η σεζόν όμως δεν έχει τελειώσει και υπάρχει ακόμη ο στόχος της επιστροφής στο Final 4: «Ποιος παίκτης δεν θέλει να παίξει σε φάιναλ-4; Ασφαλώς και θέλω να βρεθώ εκεί, ξέρω όμως ότι είναι δύσκολο. Αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την καριέρα μου. Δεν περίμενα ότι θα φτανα έως εδώ και ότι θα χα πετύχει τόσα πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Διαβάστε σχετικά

Εκπληκτικό βίντεο-αφιέρωμα της Euroleague στον Διαμαντίδη ενόψει του αγώνα με την Τσεντεβίτα

Η Euroleague ετοίμασε και 2ο αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη με τις καλύτερες στιγμές του

Μοναδικές στιγμές στο κλειστό του ΟΑΚΑ την στιγμή της βράβευσης του Διαμαντίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ