ΣΠΟΡ

Η Βόλφσμπουργκ έκανε την έκπληξη με το 2-0 επί της Ρεάλ. Ισοπαλία-χρυσάφι για Σίτυ από την Παρί

Η Βόλφσμπουργκ έκανε την έκπληξη με το 2-0 επί της Ρεάλ. Ισοπαλία-χρυσάφι για Σίτυ από την Παρί
Reuters / Fabian Bimmer Livepic

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη της στην Βαρκελώνη, η Ρεάλ Μαδρίτης προσγειώθηκε ανώμαλα από την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία και κινδυνεύει με αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League. Η Σίτυ δεν έκανε το λάθος της Τσέλσι και πήρε πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία από την Παρί σεν Ζερμέν.

Η Ρεάλ διαμαρτύρεται σωστά για γκολ του Κριστιάνο στο 1ο λεπτό που ακυρώθηκε σαν οφσάιντ, όμως στην συνέχεια η Βόλφσμπουργκ την ισοπέδωσε, αφού εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Ισπανικής ομάδας.

Πρώτα με εύστοχο πέναλτυ του Ροντρίγκες στο 16 και στη συνέχεια τον Αρνολντ με κοντινή προβολή στο 25 να διαμορφώνει το τελικό 2-0, που τις δίνει πολλές ελπίδες για την ρεβάνς.

Οι «λύκοι» έχασαν και άλλες ευκαιρίες στην κόντρα, ενώ η Ρεάλ χωρίς τον Μπενζεμά (που βγήκε με τραυματισμό στο γόνατο στο 41), προσπάθησε στο β μέρος, πιέζοντας την εστία του Μπενάλιο, αλλά ο Κριστιάνο και ο Μπέιλ δεν βρήκαν στόχο.

Βασικός ήταν ο Βιεϊρίνια για τους γηπεδούχους, που έχασε ένα δόντι (!) σε σύγκρουσή του με τον Κρόος.

Σκληρή η Σίτυ για να πεθάνει

Έβγαλε χαρακτήρα στο Παρίσι η Σίτυ, απέναντι στην Παρί, παρότι οι πρωταθλητές Γαλλίας κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και έχασαν πέναλτυ με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 14 (ωραία απόκρουση ο Χαρτ). Λίγο πριν όμως το ημίχρονο ο Ντε Μπρόινε τιμώρησε την άμυνα της Παρί κάνοντας στο 38 το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ένα παιδικό λάθος του Φερνάντο επέτρεψε στον Ζλάταν να πετύχει το 35ο εφετινό του τέρμα για το 1-1, και το ματς έδειχνε να πηγαίνει στους γηπεδούχους.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στο 59 ο Ραμπιό έκανε το 2-1, ο Ιμπραϊμοβιτς είχε δοκάρι στο 62 και η Παρί έκλεισε στα καρέ του Χαρτ την Μάντσεστερ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Φερναντίνιο βρέθηκε στην περιοχή του Τραπ στο 72 και με την βοήθεια και της τύχης (κόντρα σε αντίπαλο) διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που δίνει τώρα τον πρώτο λόγο στους «πολίτες» για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στην διοργάνωση. Μάλιστα η Παρί έχασε με κίτρινη κάρτα γαι τη ρεβάνς τους Ματουιντί, Νταβίντ Λουίς.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς

Μάντσεστερ Σ.-Παρί (2-2) (12/4)
Ρεάλ Μ.-Βόλφσμπουργκ (0-2)
Μπενφίκα-Μπάγερν (0-1) (13/4)
Ατλέτικο Μ.-Μπαρτσελόνα (1-2)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ