ΣΠΟΡ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπυ της 8άδας του Europa League ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπυ της 8άδας του Europa League ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ
Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Άνφιλντ άφησαν Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ μετά το 1-1, στην επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στο Βεστφάλεν, ενώ στα υπόλοιπα 3 ματς της βραδιάς Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ πήραν προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας με το ίδιο σκορ, 2-1 (εκτός έδρας οι δύο πρώτες).

Η βραδιά στο Ντόρτμουντ ήταν αφιερωμένη στον Γιούργκεν Κλοπ και την επιστροφή στο «σπίτι» του. Η Λίβερπουλ έβαλε δύσκολα στους Βεστφαλούς, που μέχρι τώρα στην διοργάνωση είχαν μόνο μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους.

Το γκολ του Οριζί στο 37 σε κόντρα επίθεση της Λίβερπουλ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Κλοπ, που είδε τον Βαϊτενφέλερ να σταματά τουλάχιστον 3 φορές σε τετ α τετ τους παίκτες του και τον Χούμελς με κεφαλιά στο 48 να διαμορφώνει το τελικό 1-1, με το έκτος έδρας γκολ πάντως των "κόκκινων", να τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα.

Όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Κλοπ, που στο τέλος είχε θερμό εναγκαλισμό με όλους τους παίκτες και τους παράγοντες του Γερμανικού συλλόγου. Ο Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε 16 λεπτά, μπαίνοντας αλλαγή στο 74.

Η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη δοκιμαστηκε στο Σαν Μαμές και μετά από ένα εξαιρετικό αλλά δίχως γκολ ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπιλμπάο με το 8ο εφετινό γκολ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Αντούριθ.

Δύο δώρα όμως της άμυνας του Ερνέστο Βαλβέρδε, επέτρεψαν στους Ανδαλουσιάνους να σκοράρουν δύο φορές (Κολοτζέσιακ 55, Ιμπόρα 85), που με την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη τους σε Ευρώπη και Ισπανία, είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την ρεβάνς στο Σάντσες Πιθχουάν.

Φαβορί είναι και η Σαχτάρ που έκανε επιβλητική παρουσία μέσα στην Πορτογαλία, προηγήθηκε 2-0 της Μπράγκα με τα γκολ του Ρακίτσκι (45) και του Φερέιρα (75), είχε και άλλες ευκαιρίες και απλά η κεφαλιά του Γουίλσον στο 89 και το 1-2, δεν θα κάνει τόσο αδιάφορη την ρεβάνς στην Ουκρανία.

Τέλος η Βιγιαρεάλ ήταν καλύτερη και πίεσε πολύ την Σπάρτα Πράγας, πήρε τη νίκη με δύο γκολ του εκπληκτικού Κογκολέζου Μπακαμπού (3 και 64), που έφτασε τα 7 γκολ, όμως η κεφαλιά γκολ του Μπράμπετς στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Μαδριγάλ, αφήνει ανοικτή τη μάχη της πρόκρισης για την Σπάρτα στην Πράγα.

Τα αποτελέσματα

Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ 1-1
Μπιλμπάο-Σεβίλλη 1-2
Μπράγκα-Σαχτάρ 1-2
Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πρ. 2-1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ