ΣΠΟΡ

Σκόρερ και με τρίποντα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Boston Garden απέναντι στους Celtics

Σκόρερ και με τρίποντα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Boston Garden απέναντι στους Celtics
EUROKINISSI / AP Photo / John Bazemore

Σε ένα ακόμη παιχνίδι γαι το Μιλγουόκι, ο Giannis ήταν εκπληκτικός στην επίθεση παρουσιάζοντας αυτή την φορά και ικανότητα στο σκοράρισμα και με σουτ από το τρίποντο, το θεωρητικά πιο αδύναμο στοιχείο του παιχνιδιού του. Πάντως η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για τους Μπακς, που γνώρισαν την ήττα με 124-109.

Παρόλα αυτά άπαντες στο NBA έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μέσα από τις προπονήσεις βελτιώνει όλες τις αδυναμίες του και μοιάζει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει του χρόνου και να οδηγήσει από την θέση του playmaker, που τον καθιερώνει πλέον ο Τζέισον Κιντ. Το σουτ, που μέχρι τώρα ήταν το αδύνατο σημείο στο παιχνίδι του Έλληνα διεθνή, βελτιώνεται όπως αποδεικνύουν και τα 4 στα 5 τρίποντα, που έβαλε κόντρα στους Σέλτικς.

Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 27 πόντους με 4/5 τρίποντα (!), αλλά και 7/8 βολές και 4/7 δίποντα, καθώς επίσης 7 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μοναδικό «ψεγάδι» τα 5 του λάθη σε 26:35 στο παρκέ.

«Αν αρχίζει να βάζει και τα μακρινά σουτ, φυλαχτείτε!», δήλωσε με θαυμασμό για τις ικανότητες του 21χρονου άσου ο προπονητής της Βοστώνης, Μπραντ Στίβενς. «Ο κόουτς μού είπε όταν είμαι ελεύθερος να σουτάρω. Θα υπάρχουν μέρες που τα σουτ θα μπουν κι άλλες όχι. Πρέπει να έχω αυτοπεποίθηση στο κομμάτι αυτό και να δουλέψω ακόμη περισσότερο, γιατί μόνο έτσι θα γίνω καλύτερος», τόνισε στις δηλώσεις του ο Giannis.

Αν δεν είχε αντικατασταθεί μετά το πέμπτο του φάουλ, με 16:47 να απομένουν για το τέλος του αγώνα, πιθανότατα θα είχε απειλήσει το ρεκόρ του σε πόντους (34) και θα είχε καταγράψει ένα ακόμη τριπλ-νταμπλ. Πάντως είχε προλάβει να προσφέρει στους θεατές και ένα κάρφωμα, ειδικότητα του Greek Freak, που μπήκε και στο Top-10 του NBA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ