ΣΠΟΡ

Τα Γιάννενα κερδισμένα της 29ης αγωνιστικής στην Superleague, νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Τα Γιάννενα κερδισμένα της 29ης αγωνιστικής στην Superleague, νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Η νίκη του ΠΑΣ επί του Πλατανιά ανοίγει τις πόρτες της «ευρωπαϊκής συμμετοχής» (εφόσον ισχύσει η μη αδειοδότηση του Πανιωνίου) στα Γιάννενα, σε ένα συγκλονιστικό φινάλε του πρωταθλήματος για την μάχη της 5άδας. Η ΑΕΚ με δέκα παίκτες κέρδισε τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ στο φινάλε πήρε ένα τρίποντο κόντρα στον Λεβαδειακό και «κλείδωσε» την 5άδα (υπάρχει μόνο ένα σενάριο 3πλης ισοβαθμίας με ΠΑΣ και Ατρόμητο, που τον αφήνει έκτο), ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στην Τρίπολη μένοντας στο 0-0.

Επίδειξη δύναμης έκανε σε ένα ακόμη ματς ο Ολυμπιακός, που πέρασε με το εντυπωσιακό 5-2 επί του Παναιτωλικού από το γήπεδο του Αγρινίου, όπου στις προηγούμενες επισκέψεις του δεν είχε βάλει πάνω από ένα γκολ.

2506477


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κορδέρο, όμως οι «αλλαγές» του Πογιέτ (Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ) «καθάρισαν τελικά για το τρίποντο κόντρα στον Πανιώνιο, με δύο γκολ του Τσέχου, αφού νωρίτερα η μπάλλα δεν έμπαινε στα δίχτυα του Διούδη (δοκάρι ο Γιόχανσον).

2506468


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και γλύτωσε και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία φάση με τον Τελάντερ να βγάζει την μπάλλα από την γραμμή, ενώ στην άδεια Τούμπα (επίσης τιμωρημένη όπως και το ΟΑΚΑ) ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο για να βάλει 2 γκολ στον Λεβαδειακό με Λέοβατς και Μακ.

2506494


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ)

2506508


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Το ματς της αγωνιστικής έγινε στα Γιάννενα, όπου ο Μανιάς με δύο γκολ έδωσε «τρίποντο Ευρώπης» στον ΠΑΣ απέναντι στον Πλατανιά (είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ντίνα), με το ματς να ολοκληρώνεται με καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση.

2506540


(Πηγή: EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-0 (Πέκχαρτ 72,80)
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-5 ( Ουάρντα 88, Κάπελ 90 / Φορτούνης 7, Ντα Κόστα 28, Σεμπά 57, Πουλίδο 69, Πάρντο 86)
Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 0-0
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0 (Λέοβατς 80, Μακ 89)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-0 (Μανιάς 23, 85)
Βέροια-Ξάνθη 1-1 (Γιουσούφ 92 / αυτ Ναζλίδης 29)
Καλλονή-Ατρόμητος 2-4 (πεν. Μανούσος 52, Αναστασιάδης 57 / Ματέι 5, Ουσέρο 6, Μπρίτο 63, Λε Ταλέκ 77)
Πανθρακικός-Ηρακλής 0-3 (Λεοζίνιο 18, Ρομάνο 88, Περόνε 89)

Η βαθμολογία (29 αγώνες)

29h agonistiki

Αν ισχύσουν οι τιμωρίες της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ η βαθμολογία για τα play-off διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση η ειδική βαθμολογία).

29h agoni a

Αν ο Πανιώνιος δεν πάρει άδεια τότε η 6η θέση οδηγεί στα play-off. Σε ισοβαθμία ΠΑΟΚ-ΠΑΣ το πλεονέκτημα έχει ο "δικέφαλος" (ίδιες νίκες έκαστος με 3-1, καλύτερη συνολικά επίθεση). Στην ισοβαθμία ΠΑΣ-Ατρόμητου πλεονέκτημα έχουν οι Γιαννιώτες (έχουν κερδίσει 2 φορές τους Περιστεριώτες). Σε πιθανή 3πλή ισοβαθμία στους 42 βαθμούς ΠΑΟΚ, ΠΑΣ και Ατρόμητου (προϋποθέτει να ισχύσει η τιμωρία του ΠΑΟΚ, να ακυρωθεί αυτή του Ατρόμητου και να υπάρξει ο συνδυασμός αποτελεσμάτων) τότε ευνοούνται οι Γιαννιώτες (3 νίκες, ο ΠΑΟΚ 2 νίκες μία ισοπαλία και ο Ατρόμητος μία ισοπαλία), ενώ σε ισοβαθμία ΠΑΟΚ-Ατρόμητου ευνοείται ο ΠΑΟΚ (νίκη και ισοπαλία). Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.-Βέροια
Ηρακλής-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Καλλονή
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός
Πανιώνιος-Ατρόμητος
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ